Lysá nad Labem – Pošta zkrátila od začátku ledna otevírací dobu pro veřejnost. Lidé se ovšem bouří, protože u přepážek se tvoří fronty a doba odbavení se tak citelně prodloužila. Ještě v pátek visela na dveřích pobočky původní provozní doba, ale lidé s podivem natrefovali na zamčené dveře.

Začátkem prosince oznámila Česká pošta radnici města informaci o změně otevíracích hodin pro veřejnost platnou od ledna 2015. Hlavní změnou je doba polední přestávky, která je namísto od 12 do 13 hodin o hodinu delší. Začíná již v 11 hodin. To spoustu lidí překvapuje až na místě 
a nejen pro to, že by zvyk byl železnou košilí. „Co je, jakto, že je zavřeno, vždyť ještě není poledne," podivoval se před zamčenými dveřmi pošty 
s velkým balíkem v ruce ve čtvrtek Kamil z Lysé nad Labem. „Přestávka je už od jedenácti, to je napsané na té malé cedulce na dveřích", informovala ho paní, která chtěla také stihnout poslat svou zásilku. Také v pátek se nechali lidé zmást. „Jedu rychle, abych to ještě stihla, chtěla jsem vybrat důchod a zaplatit složenky. Jezdím sem jednou do měsíce," svěřila se seniorka Ludmila, která přijela na invalidním vozíku. „Musíte až po jedné, teď máme zavřeno a já vám to stejně nemůžu dát, neboť se nedostanu do počítače," volala na známou zákaznici ochotná pracovnice přepážky z okna.

Pošta údajně delší přestávku zdůvodnila faktem, že v té době bude vyřizovat hromadné podavatele, kteří povětšinou způsobují dlouhé čekání, neboť jejich odbavení trvá delší dobu.