Při zahajovacím víkendu se měli ve skanzenu pohybovat také řemeslníci s ukázkami dnes už praktiky zmizelých řemesel. Například kováři. Organizátoři z Polabského muzea chtěli po prvních opatřeních z počátku týdne pouze omezit právě tyto doprovodné akce s řemeslníky. Po čtvrtečním vyhlášení stavu nouze však byli nuceni oznámit, že výstavu, která v našem regionu tradičně zahajuje jaro, neotevřou. „Polabské muzeum s platností od 13. 3. uzavírá (nebo v plánovaném termínu neotevře) pro návštěvníky všechna svá pracoviště - Polabské muzeum Poděbrady, Polabské národopisné muzeum Přerov nad Labem, Muzeum Bedřicha Hrozného Lysá nad Labem a Památník krále Jiřího z Poděbrad,“ oznámilo muzeum na svých stránkách.

ON-LINE ke koronaviru najdete ZDE

Podobně musí reagovat také vedení Výstaviště v Lysé nad Labem, které mělo na středu 18. března naplánováno zahájení hned trojice výstav: Jarní Zemědělec, První jarní výstava a Festival dechovek. Pochopitelně také brány lyského výstaviště zůstanou uzavřené a ve druhé polovině nadcházejícího týdne tak bude v areálu nezvyklý klid. 52. národní výstava zemědělství, zahrádkářství a potravinářství je prozatím odložena. „Výstavu Jarní Zemědělec přesouváme na nejbližší možný termín. Stanovení nového termínu závisí především na vývoji aktuální situace. V tuto chvíli připadají v úvahu termíny v dubnu 2020. Situaci řešíme a buďte ujištěni, že o chystanou výstavu Jarní Zemědělec nepřijdete,“ uvedlo vedení Výstaviště.

Ilustrační foto.
Autobusů začne jezdit míň. Kvůli koronaviru

Ve stejný termín jako začátek lyských výstav, tedy příští středu, se mělo odehrát i očekávané divadelní představení Malý princ s Janem Cinou v Hálkově divadle. Pohádka nejen pro malé byla už řadu týdnů vyprodaná. Divadlo řeší možnost náhradního termínu.

Uzavřeny je také nymburský bazén a oba zimní stadiony v regionu. Tedy v Poděbradech a Nymburce. „Osmiletý syn chodí na hokejové tréninky v Nymburce. Ve čtvrtek nám řekli, že aktuální trénink je poslední, vzali jsme si veškerou výbavu ze skříněk a hlásit se máme až na začátku příští sezóny,“ popsala poslední chvíle letošní hokejové sezóny dětí v Nymburce jedna z maminek.

Ilustrační foto.
Města na Nymbursku ruší farmářské trhy

Koronavirus v ČeskuZdroj: Deník