Na místě zasahovali záchranáři a policisté. Kvůli vážnému zdravotnímu stavu dívky byl přivolán i záchranářský vrtulník, který přistál na travnaté ploše nedaleko budovy Úřadu práce. Dívka byla nejprve ošetřována v sanitce, později byla přenesena na nosítkách do vrtulníku, který s ní vzápětí odletěl.

Na místo neštěstí dorazili také příbuzní dívky, včetně její matky a sestry. Prvotní informace od příbuzných získávali také kriminalisté. 

Podle informací, které se podařilo Nymburskému deníku zjistit, měli skok dívky z nadjezdu zahlédnout dva svědci. Ačkoliv podle prvních zjištění už viděli jen závěrečnou fázi. Dopis na rozloučenou údajně nalezen nebyl.

Ilustrační foto
Ranní série nehod se neobešla bez tragického následku

Do železničního provozu událost podle prvních informací nijak nezasáhla. Dívka údajně po skoku neskončila v kolejišti a provoz na trati tak nebyl přerušen.

Tragédie mladé dívky v našem regionu není ojedinělá. Podobný pokus má za sebou i šestnáctiletá dívka, která loni v září krátce po začátku školního roku vyskočila z budovy internátu hotelové školy. Také ona utrpěla velmi vážná zranění. 

Hned další měsíc, v říjnu 2017, museli vyšetřovatelé k železničnímu mostu v Nymburce, kde se ve večerních hodinách rozhodla skoncovat se životem sedmnáctiletá dívka. Ta při přímém střetu s vlakem neměla šanci přežít.

Také samotný železniční nadjezd v Nymburce zažil sebevražedný pokus relativně nedávno. Případ se stal v listopadu 2016. Z železničního nadjezdu skočil mezi koleje osmašedesátiletý muž. „Tělo bylo nalezeno v travnatém porostu mezi kolejemi pod železničním nadjezdem. Byla nařízena soudní pitva, kterou nebylo zjištěno cizí zavinění na smrti muže,“ řekla tehdy Potočná.

Podle informací Nymburského deníku se jednalo o muže, který žil v malé obci za Nymburkem. Policisté také údajně zjistili motiv jeho činu. Mělo se jednat o reakci na novou rodinnou situaci. Konkrétně na nedávné úmrtí manželky. 

Na Riegrově náměstí přistál ve čtvrtek večer vrtulník. Transportoval vážně zraněnou dívku do motolské nemocnice.
Dívka bude mít po pádu trvalé následky

Videosouhrn 18. března 2018
Příjezd Rudé svině, pálení Morany a otevírání Odry v psím počasí: videa víkendu