Každopádně fakta jsou jasná. Vydrolený asfalt je asi na osmi místech ve Zbožské 
v úseku od závor k bývalé Frutě v úseku asi 50 metrů.

Otázkou zůstává, proč je nový vydrolený asfalt pouze zde a nedrolí se dál směrem na Kamenné Zboží. Může to být momentální indispozice dělníků, kteří nedohlédli nad správností směsi.

Každopádně kraj jedná a vyzval firmu Eurovia, aby se postarala o nápravu v rámci záruční doby. „Krajská správa 
a údržba silnic Středočeského kraje zadala společnosti Eurovia výměnu obrusné vrstvy silnice za protihlukovou obalovanou směs pro snížení hlukové zátěže v dané lokalitě. Zhotovitel staveniště převzal 
a provedl pokládku nové vrstvy. V současné době se na povrchu vozovky objevily vady, za které ručí zhotovitel, neboť správce komunikace dílo dosud nepřevzal. Společnost Eurovia již odebrala vzorky směsi a zaslala je ke zkoumání do laboratoře. Oprava poškozeného povrchu proběhne v rámci záruky díla," uvedla Alžběta Bublanová z Odboru styku 
s médii a veřejností.

To samotná firma je docela stručná. „O problému víme 
a řešíme ho," oznámila mluvčí firmy Petra Kučerová. Eurovia byla podle odborníků již dvakrát vyhlášená jako stavební firma roku, a to v letech 2010 a 2011.

Město se situací také zabývá. „Předali jsme informaci příslušnému oboru, výmoly jsme nafotili a poslali na kraj. Je to krajská silnice, více v tuto chvíli dělat nemůžeme. Na díry v silnici nás upozornil i bývalý starosta Ladislav Kutík," uvedl místostarosta Zdeněk Vocásek.

Asi pět nespokojených Nymburáků volalo nebo i navštívilo nezávisle na sobě redakci Nymburského deníku, aby na situaci poukázalo. „Je to hrozné, nejsou to ani tři neděle 
a jsou tam vyježděné kolejničky a na mnoha místech od přejezdu k Frutě díry. To přeci není možné," zlobil se Nymburák, který nechtěl být jmenován.

I na našem webu se diskutuje o Zbožské. „Za železničním přejezdem u hotového úseku se na několika místech odlomily kusy asfaltu. Doufám, že to firma spraví a druhý úsek za přejezdem k ulici Boleslavská už udělají bez chyb," zní hlas na internetu.