„Super, ještě by bylo dobré vyřešit křižovatku vedle směrem na náměstí. Každopádně za křižovatku u bazénu palec nahoru."

To je reakce Michala Jaloveckého na výzvu vedení města, aby se místní vyjádřili k novému řešení křižovatky před policejním ředitelstvím. Takto pozitivních reakcí je pod výzvou většina, avšak najdou se pochopitelně i odpůrci změny.

Kruhový objezd funguje na křižovatce Boleslavské třídy a Zbožské ulici více než týden. Zatím se nepotvrdily obavy, že nový kruhový objezd bude dopravu spíše brzdit a dělat problém projíždějícím autobusům či kamionům.

Jaké jsou tedy reakce některých místních pod výzvou vedení města? „Kruhový objezd je super. Konečně můžu křižovatkou projet i doleva od Zbožské, aniž bych tam stála půl hodiny. Akorát ten přechod pro chodce tam jaksi překáží. Posunula bych ho blíž k závorám," píše Markéta Podlešáková.

Na problematičnost přechodu na Zbožské kousek vedle kruhového objezdu upozorňují i další. „Přechod pro chodce ve Zbožské ulici je moc blízko, po vstupu chodců se provoz v kruháku zastaví," všiml si Petr Šmíd.

Policisté však ještě před zprovozněním kruhového objezdu upozorňovali, že stejně jako objezd samotný bude i přechod pro chodce pouze provizoriem a v této podobě rozhodně nezůstane. Nesplňuje totiž ani další předpisy. Je například delší
a nepřerušený ostrůvkem, jak v takovém případě nařizuje státní norma.

Několik diskutujících přispělo jen krátkým a výstižným „super". Jiní však dávají i podněty na ještě lepší vyřešení dopravní situace. „Nerozumím tomu, proč se nezabere kus místa před policií. Betonový plac k ničemu, nikdy tam nikdo neseděl. A kruhák mohl mít dostatek prostoru," píše Alexandra Hrušková.

Jak už bylo řečeno, objevilo se i několik vyloženě negativních reakcí. „Nesmysl, pryč s tím. Množství aut roste tak rychle, že malý města tomu nemůžou stačit, nicméně kruhák to jen zhorší," myslí si Thomas Vaněk. Jeho názor je však téměř ojedinělý.

Poděkování za reakce napsal starosta Tomáš Mach, který tak shrnul i názory Nymburáků. „Děkujeme za vaše názory na provizorní kruhový objezd. Z dosavadních názorů vyplývá, že 
s tímto řešením převážně souhlasíte," uvedl starosta na facebookových stránkách města.