Obec Třebestovice má ideální polohu z hlediska dosažitelnosti. Přímé napojení na železniční trať Nymburk – Sadská – Praha, dálnice D11 ve vzdálenosti pár kilometrů a v docházkové vzdálenosti město Sadská 
s veškerou občanskou vybaveností. Zároveň se od Třebestovic rozkládá Kerský les, takže obec působí i jako klidné místo vhodné pro odpočinek a relaxaci. Všechny tyto aspekty hrají do karet myšlence zřízení regionálního multifunkčního centra pro seniory.

„Bývalý hostinec U Fialů bychom rádi zrekonstruovali na multifunkční dům pro seniory a handicapované. Vidím to jako velmi potřebné, protože v okolí není nabídka čtyřiadvacetihodinového stacionáře pro starší či nemocné občany. S Centrem sociálních služeb Poděbrady jsme se dohodli na výpůjčce prostor, přičemž obec si nechala pro své projekty – chráněné byty pro seniory a klub důchodců první patro a v přízemí nemovitosti bývalou sokolovnu," popisuje velkorysý projekt starostka Třebestovic Irena Bělohlávková.

Rozlehlá budova patří obci, takže není třeba řešit majetkové vypořádání, ale investice do rekonstrukce budou značné. Podle odhadu zhruba 38 milionů korun. Jenže za tuto cenu by v Třebestovicích vzniklo moderní a velmi potřebné místo sociálních služeb. Na základě podepsané smlouvy o výpůjčce jsou investiční prostředky starostí právě Centra sociálních a zdravotních služeb Poděbrady o.p.s..

„Dokonce bychom zde 
v Třebestovicích měli mít vývařovnu právě pro Centrum sociálních služeb Poděbrady, která by pokryla potřeby celého centra na okrese v objemu 700 jídel denně," říká starostka Bělohlávková.

V Třebestovicích vůbec vznikají zajímavé projekty. Na jaře bylo otevřeno multifunkční sportovní hřiště s velmi sofistikovaným systémem rezervace na webu obecního úřadu. Přednostně využívají areál Třebestovičtí, teprve pokud není z jejich strany o daný termín zájem, může si hřiště pronajmout kdokoliv z bydlících mimo obec. Na hřišti lze provozovat tenis, malou kopanou, volejbal, nohejbal, házenou, basketbal a ostatní míčové hry a nebo třeba cvičení, například aerobik.

„Z obecního rozpočtu jsme za přibližně jeden milion zbudovali multifunkční sportovní hřiště pro potřeby zejména místních obyvatel. Tuto akci jsme dělali zároveň s výstavbou dětského hřiště," ví Bělohlávková, starostka obce, která dokázala i v době rozpočtových provizorií ukočírovat všechny probíhající investiční akce a vytáhnout Třebestovice do vysokého ratingového ocenění B+.

Po 16 letech ve vedení obce končí a dále už nemá zájem být starostkou. Podle jejích slov ji velmi zklamal přístup úzké skupiny obyvatel Třebestovic, kteří neváhali použít lži 
a pomluvy za účelem vlastního prospěchu a dosažení svého cíle, přestože tím obci způsobili velké problémy.