Zastupitelstvo v Sadské čítá 15 mandátů. Hnutí Společně pro Sadskou získalo více než 38% hlasů, což je v přepočtu 6 mandátů. Pro druhou ODS hlasovalo téměř 27% voličů a pro stranu, v níž nejvíce preferenčních hlasů získala někdejší starostka Cecilie Pajkrtová, to znamená 4 mandáty.

V případě spojení těchto dvou uskupení by tak měly pohodlnou dvoutřetinovou většinu. To se však zřejmě nestane. Zčásti i proto, že mezi představiteli těchto seskupení panuje osobní nevraživost. „Osobní vztahy nejsou dobré. Zástupci ODS nám ani nepopřáli k vítězství, k jednání se neozvali. Pak ode mě nemohou očekávat vstřícnost,“ řekl Dokoupil.

Zástupkyně ODS s variantou pokračování stávající koalice s komunisty po zveřejnění výsledků počítala. „Zatím se nám nikdo neozval. Předpokládám, že vítězné hnutí bude chtít vyjednávat s komunisty,“ řekla Pajkrtová.

Tak se skutečně stalo. Podle Dokoupila jednání směřují k závěru, dohoda by mohla být podepsána v pátek. „Ještě stále vyjednáváme, je možné, že k nějakým změnám dojde. Vzhledem k výsledku voleb bychom kromě pozice starosty chtěli obsadit i post místostarosty. Ale budeme o tom ještě jednat,“ uvedl Dokoupil.

Kdo je Milan Dokoupil
- narodil se v roce 1972 v Jablonci nad Nisou
- vystudoval gymnázium, je ženatý, s manželkou vychovávají tři dcery
- profesí daňový poradce a spolumajitel menší účetní firmy
- není členem žádné politické strany.
- do Sadské se přistěhoval před 16 lety
- starostou byl už v minulém volebním období

Vrátí se Lukáš Pilc na pozici starosty po čtyřech letech?
V Milovicích je zatím dohoda v nedohlednu
Jaroslav Červinka, možný budoucí starosta Poděbrad.
Zvrat v Poděbradech! Starostou už zřejmě nebude Langr