ON-LINE reportáž ke koronaviru najdete ZDE

První případ nemocnice ohlásila v neděli 24. května. Podobně jako před několika týdny v nymburské nemocnici se na nákazu přišlo při testování seniorky před překladem do jiného zařízení. Na základě prvního pozitivního testu se pak začali testovat další pacienti i personál. „Výsledkem první vlny testování byly 2 pozitivní nálezy u pacientů a 3 u personálu. U všech se jednalo o pozitivní výsledek testů bez příznaků onemocnění Covid 19. Pacienti byli přeloženi na infekční oddělení spádových nemocnic a dotčeným zaměstnancům byla nařízena domácí karanténa,“ řekla mluvčí nemocnice.

Mokřad leží na kraji Lysé po pravé straně při příjezdu od Stratova.
Odpůrci Světa záchranářů u Lysé slaví malé vítězství: kraj počká

Následovala druhá série odběrů, při níž mělo pozitivní test dalších 7 pacientů ze stejného oddělení. Z personálu se nákaza už u nikoho dalšího neprokázala.

Všichni uvedení pacienti jsou podle vedení nemocnice umístěni v samostatně vyčleněných pokojích v prostorách dotčeného oddělení, kde pobývají v přísném izolačním režimu. „Pacienti nevykazují žádné příznaky onemocnění Covid 19. Při péči o ně je dodržován přísný hygienický režim, tedy používání dezinfekce, nošení ochranných pomůcek a podobně,“ doplnila Lucie Drobík Kolářová. Pacienti tak nepředstavují pro své okolí nebezpečí nákazy. Provoz oddělení je zajištěn ve zvýšeném bariérovém režimu. Nemocnice má podle vedení zajištěny rezervní kapacity pro případné posílení personálu tohoto oddělení.

Testování závodního speciálu propojili poděbradští jezdci s pomocí dobré věci a do auta vzali i jedenáctiletou Kateřinu, která se vyléčila z leukémie.
Závodní speciál testovala i dívka vyléčená z leukémie

V prvním červnovém týdnu započne provádění následných testů u pacientů a zaměstnanců v intervalu 14 dní. Výsledky tohoto testování budou známy nejpozději v polovině června.

V nymburské nemocnici aktuálně žádného pacienta nakaženého koronavirem neevidují. Celkem jí prošli čtyři nakažení pacienti, dva byli přeloženi do jiných zařízení, jeden se vyléčil a jeden zemřel.

Sídliště Jankovice projde revitalizací.
Při revitalizaci Jankovic padne 42 stromů, 202 vysadí