V průběhu uplynulých měsíců byly provedeny úpravy na fasádě a výměna velkých oken. Před začátkem podzimní sezóny byla instalována plošina, díky níž se do hlediště snáze dostanou i méně mobilní diváci. Nedávno byl namontován i větší nákladový výtah, který ušetří námahu při stavění kulis.

Problémem tak zůstává kvalita sedaček, které jsou na hraně své životnosti. Na kompletní opravu však radnice podle místostarostky Stanislavy Tiché peníze nemá. „Finance na kompletní přečalounění celého hlediště bychom hledali těžko, proto se pokusíme začít s postupnou obnovou jednotlivých řad,“ říká Tichá. Podle ní se chystají v letošním roce další investice do budovy i technického zázemí.

Nový výtah umožní objednávat atraktivní představení a ušetří práci technikům.
Nový výtah řeší problémy s atraktivními hrami v divadle

A co přitáhne diváky v první polovině února? Hned prvního to bude komedie Bez předsudků s Pavlem Zedníčkem a Janou Paulovou. O tři dny později pak oceňované představení Jaroslava Duška Čtyři dohody. 6. února se představí Eliška Balzerová ve všech 15 rolích představení Můj báječný rozvod. 8. února zaplní divadlo rodiče s dětmi, hrát se bude Kocour v botách. O den později pak slavná komedie Blbec k večeři a 13. února už je beznadějně vyprodané kultovní představení Hrdý Budžes s Bárou Hrzánovou.

Hra Otec nastoluje neveselé téma Alzheimerovy nemoci. V hlavní roli skvělý Jan Vlasák.
V Hálkově divadle hráli představení o Alzheimerově nemoci
Díky většímu výtahu budou v divadle k vidění náročnější představení.
V divadle zvětšují nákladní výtah