Ke gratulantům patřila její dcera Jana Jokešová, vedení libického pracoviště v čele s vedoucí Pavlou Koděrovou a tým pečovatelek. „Maminka se narodila 21. prosince 1919 v Praze, kde prožila dětství a mládí. Za války byla totálně nasazena. Z manželství s Jaromírem Fialou jsem se narodila já,“ uvedla dcera.

Jitka Fialová pracovala po většinu života u Československých státních drah, naposledy zakotvila u osobních pokladen, kde pracovala až do důchodu. K jejím zálibám patřila příroda, práce na zahrádce, četba a cestování. V libické Diakonii nyní přebývá zhruba čtyři roky.

Prof. Jiří Chomiak a Martin Pek.
Zázraky se dějí: Místo konce se chystá bojovat o letní olympiádu

Gratulantky přinesly oslavenkyni mnoho krásných květin a drobných dárků. A na pokoj byl přivezen i nádherný třípatrový dort se zářící „stovkou" na špičce. Všichni popřáli jubilantce nejen hodně zdraví a spokojenosti, ale také pohodu a dobrou náladu do dalších let.

Na závěr oslavy bylo ještě splněno sympatické přání, a to v rámci projektu Českého rozhlasu Ježíškova vnoučata. Jitka Fialová totiž projevila touhu pohladit si nějakého milého pejska. A přání ji splnily členky zájmového spolku Nučická smečka.

Takže oslavenkyně si s chutí pochovala na klíně mladého německého špice se jménem Malloy a společnost ještě doplňoval kříženec chrta a ohaře Jeff. „Máme velkou radost, že maminka mohla prožít krásné odpoledne v příjemné společnosti,“ uvedla za všechny Jana Jokešová.

Nymburská radnice.
Pětadevadesátiletý senior dorazil na radnici pro lahev vína
Zaplněné Hálkovo divadlo vidělo představení Chvála bláznovství.
Divadelní Chvála bláznovství připomněla film Rain Man