Lázeňskou sezonu zahájí kulturní program pro děti i dospělé. Na návštěvníky kolonády čeká například koncert akademického orchestru Českého vysokého učení technického nebo divadelní hra o objevení pramene Poděbradky. To se odehraje první květnový víkend.

V červnu bude na kolonádě otevřen zrekonstruovaný hotel Libenský, lázně do opravy investovaly přes 100 milionů korun, řekl ČTK generální ředitel Lázní Poděbrady Josef Rambousek. Loni lázně utržily zhruba 235 milionů korun, meziročně přibližně o 15 procent více.

Lázně letos pro klienty otevřou zrekonstruovaný hotel Libenský s kompletním balneo provozem. Podle Rambouska si klienti poděbradských lázní nejčastěji objednávají program Šitá míra, který je klientovi připraven na míru ať už po konzultaci 
s lékařem, nebo bez ní.

Loni bylo v lázních 60 procent klientů prostřednictvím zdravotní pojišťovny, zbytek tvořili samoplátci. Tržby se meziročně zvýšily asi o 15 procent. „Navýšili jsme marketingovou podporu pro komerční pobyty a navýšili jsme objem samoplátců a komerčních klientů. Také se trošku zmírnily restrikce ze strany zdravotních pojišťoven, takže i to mělo samozřejmě svůj vliv," řekl Rambousek.

Společnost Lázně Poděbrady vznikla v roce 1992. Kromě onemocnění srdce se tam léčí také stavy po operaci kloubů, nejčastějšími klienty jsou Češi. Cizinci tvoří asi jen sedm procent návštěvníků 
a jsou to většinou Němci nebo Rusové.

(s využitím ČTK)