A je to tady opět. Rok utekl neskutečně rychle 
a my se opět s mnohými z vás sejdeme v předvánoční době, abychom si zazpívali koledy.
Akce Česko zpívá koledy je tady a letos se zastaví stejně jako vloni i na Nymbursku.

Dnes bude zpívat celé Česko a zpívat začneme všichni tradičně ve stejný čas – s úderem 18. hodiny.

Vloni jsme spolu zpívali 
na nymburském náměstí Přemyslovců, v milovickém Mirakulu, na pěší zóně 
v Městci Králové a před hostincem U Českého Lva 
v Opočnici. Tam všude si šest vybraných koled, z nichž tři jste vybrali vy, tedy čtenáři Deníku, společně zazpíváme také tentokrát. Nově se ale bude letos zpívat i v restauraci Na Rozcestí ve Zvěřínku, 
v Kostomlatech nad Labem, 
a dokonce i v domově pro seniory Luxor v Poděbradech.

Restauraci Na Rozcestí ve Zvěřínku provozuje výborná zpěvačka Sylva Škvárová 
z kapely Fobos, a tak je naprosto jasné, že akce Česko zpívá koledy ve Zvěřínku bude úžasná. Svou účast totiž přislíbila i samotná kapela Fobos a zahraje se zpěvačkou koledy přímo v sále restaurace.

I v Nymburce bude letos trochu jiná dramaturgie, protože tentokrát jsme nepozvali na náměstí Přemyslovců žádný sbor, ale zpěvačku z kapely Dargi´s Drahomíru Plauterovou. Dargi´s se stali vítězi loňského ročníku ankety Nymburský Otík v kategorii skupina roku. „Chtěli jsme, aby se lidé sami stali velkým sborem, který si koledy zazpívá živelně a bez přípravy," uvedla šéfredaktorka Nymburského deníku Milena Jínová 
s tím, že hned po koledách přijde na náměstí Přemyslovců zazpívat několik songů také písničkář z ostrovního státu Vanuatu nedaleko Austrálie Yannick Tevi. Doprovodí ho nymburští muzikanti Filip Trávnický na saxofon a Rolnička na perkuse. K dispozici bude svařené víno z Café Society a Postřižinské pivo z nymburského pivovaru. Máme se opravdu na co těšit.

Zpívat budeme následující koledy: Nesem vám noviny, Narodil se Kristus Pán, Půjdem spolu do Betléma, Den přeslavný jest k nám přišel, Pásli ovce Valaši a píseň Vánoce, Vánoce přicházejí.

Přijďte mezi nás dnes na nymburské náměstí Přemyslovců. Dáte si teplý svařáček 
a zastavíte se při předvánočním shonu. Moc se na vás všechny těšíme.