VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studentky poděbradské hotelovky soutěží o Svačinu roku ve finále

Poděbrady – Studentky poděbradské hotelové školy se pravidelně účastní soutěže o Svačinu roku s Rio Mare. Letos se dokonce dvě budoucí kuchařky probojovaly do patnáctičlenného finále.

5.12.2017
SDÍLEJ:

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Foto: Deník / Jilemnický Miroslav

Hana Budková a Veronika Šijanová dorazí tento čtvrtek 7. prosince do gastro studia Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun a na tuňákové výrobky Rio Mare. 

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. 

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Obě zástupkyně poděbradské školy si připravily speciální a netradiční recepty. Veronika Šijanová připraví špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare. Hana Budková vytvoří tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem. 

Tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 1. část Muffine - 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 5 lžic krájených rajčat Valfrutta s bylinkami, 2 lžíce ovesných vloček, 2 vejce, 3 lžíce strouhané mrkve, 1 středně velká cibule, půl prášku do pečiva; 2. část Muffine - 140 g brokolice, 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce strouhané nivy, 1 -2 stroužky česneku, 1 vejce; na dip – velká polévková lžíce tuňákového krému Rio Mare v tubě, 1 lžíce krájených rajčat Valfrutta s bylinkamim, 4 lžíce bílého jogurtu, na chuť hladkolistou petrželku, na ozdobu vařenou brokolici, mrkev a koktejlová rajčátka, sůl a pepř na dochucení. 

Postup: Na první část muffine si najemno nastrouháme mrkev a nakrájíme cibuli, přidáme ovesné vločky, vejce a tuňáka Rio Mare v olivovém oleji s rajčaty Valfrutta s bylinkami. Směs promícháme, osolíme a necháme mírně nabobtnat. Následně přidáme prášek do pečiva. Na druhou část muffine nasekáme brokolici a přidáme najemno nastrouhanou nivu, prolisovaný česnek a zakysanou smetanu s vejcem a vše promícháme. Do vymazané silikonové formy naplníme do poloviny první směs a na ní navrstvíme směs druhou. Pečeme v troubě na 180°C asi 10 minut. Na dip použijeme Rio Mare Paté tuňákový krém v tubě, jogurt, nadrobno nasekaná rajčata Valfrutta s bylinkami a sladkolistou petrželí. Podáváme společně s dušenou zeleninou.

Špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare 

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 160 g avokáda, 150 g bílých sterilovaných fazolí, 2 lžíce krájené červené cibule, lžíce limetkové šťávy Limmi, lžičku hladkolisté petrželky a bazalkového pesta Arisi, 7 lžic celozrnné mouky, půl hrníčku mléka, lžíce másla, 1 ks vejce, půl sáčku kypřícího prášku, 60 g mraženého špenátu, 1-2 stroužky česneku, sůl a pepř na dochucení, hrst polníčku, žlutou papriku, cherry rajčátka, salátovou okurku a pár kapek Ponti Glassa Gastronomica. 

Postup: Špenát si předem orestujeme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a máslem. Na vafle si v míse připravíme těsto z mléka, vajec, celozrnné mouky, prášku do pečiva a lehce promícháme s orestovaným špenátem. Těsto nalijeme do olejem vymazaného vaflovače a pečeme. Na fazolový salátek smícháme scezené konzervované fazole, nadrobno nakrájené avokádo, cibuli a sladkolistou petržel společně s balzamikovým pestem a tuňákem Rio Mare v olivovém oleji. Na závěr dochutíme limetkovou šťávou Limmi, osolíme, řádně promícháme a jemně rozmáčkneme. Podáváme se salátkem z polníčku, žluté papriky, okurky, rajčat a olejem z tuňáka a limetkové šťávy Limmi. Servírujeme v avokádové slupce. 

Autor: Miroslav Jilemnický

5.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto.

Ve středu v Deníku: prvňáčci ze ZŠ Bobnice, Budiměřice, Semice, Straky a Dvory

Padesát dobrovolníků vyčistilo budoucí pastviny od starého harampádí.

Na okraji Milovic se válely zbytky po sovětské armádě

Řidiči, pozor! Radar měří od víkendu všechna auta

Všechlapy – Hned první obec za Nymburkem na hlavním tahu na Mladou Boleslav se může stát pastí na peněženky pro příliš rychlé řidiče. Už na konci uplynulého týdne byl spuštěn úsekový radar, který měří všechna projíždějící vozidla a ta příliš rychlá také fotí. Spuštění radaru je avizováno od jara.

Středočeši dostávají nižší penze než Pražané. A pobírají je kratší dobu

Střední Čechy – Být penzistou-mužem v Kladně, v nejbližším okolí metropole nebo i v Mladé Boleslavi může být celkem příjemné. Alespoň z finančního pohledu. Stejně jako být důchodkyně opět poblíž Prahy nebo v Mladé Boleslavi. Naznačují to alespoň nejnovější údaje České správy sociálního zabezpečení o výši průměrných důchodů. 

Podruhé narozen pod koly tramvaje a padlý symbol Vánoc: nejlepší videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku v pondělí 11. prosince 2017.

Krev daroval osmdesátkrát. Získal ocenění

Nymburk /FOTOGALERIE/ – Vedení radnice se rozhodlo obnovit zaniklou tradici oceňování nymburských občanů, kteří jsou zároveň bezpříspěvkovými dárci krve. Za tímto účelem se na místní radnici uskutečnila ve čtvrtek 7. prosince menší slavnost.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT