VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studentky poděbradské hotelovky soutěží o Svačinu roku ve finále

Poděbrady – Studentky poděbradské hotelové školy se pravidelně účastní soutěže o Svačinu roku s Rio Mare. Letos se dokonce dvě budoucí kuchařky probojovaly do patnáctičlenného finále.

5.12.2017
SDÍLEJ:

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Foto: Deník / Jilemnický Miroslav

Hana Budková a Veronika Šijanová dorazí tento čtvrtek 7. prosince do gastro studia Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun a na tuňákové výrobky Rio Mare. 

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. 

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Obě zástupkyně poděbradské školy si připravily speciální a netradiční recepty. Veronika Šijanová připraví špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare. Hana Budková vytvoří tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem. 

Tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 1. část Muffine - 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 5 lžic krájených rajčat Valfrutta s bylinkami, 2 lžíce ovesných vloček, 2 vejce, 3 lžíce strouhané mrkve, 1 středně velká cibule, půl prášku do pečiva; 2. část Muffine - 140 g brokolice, 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce strouhané nivy, 1 -2 stroužky česneku, 1 vejce; na dip – velká polévková lžíce tuňákového krému Rio Mare v tubě, 1 lžíce krájených rajčat Valfrutta s bylinkamim, 4 lžíce bílého jogurtu, na chuť hladkolistou petrželku, na ozdobu vařenou brokolici, mrkev a koktejlová rajčátka, sůl a pepř na dochucení. 

Postup: Na první část muffine si najemno nastrouháme mrkev a nakrájíme cibuli, přidáme ovesné vločky, vejce a tuňáka Rio Mare v olivovém oleji s rajčaty Valfrutta s bylinkami. Směs promícháme, osolíme a necháme mírně nabobtnat. Následně přidáme prášek do pečiva. Na druhou část muffine nasekáme brokolici a přidáme najemno nastrouhanou nivu, prolisovaný česnek a zakysanou smetanu s vejcem a vše promícháme. Do vymazané silikonové formy naplníme do poloviny první směs a na ní navrstvíme směs druhou. Pečeme v troubě na 180°C asi 10 minut. Na dip použijeme Rio Mare Paté tuňákový krém v tubě, jogurt, nadrobno nasekaná rajčata Valfrutta s bylinkami a sladkolistou petrželí. Podáváme společně s dušenou zeleninou.

Špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare 

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 160 g avokáda, 150 g bílých sterilovaných fazolí, 2 lžíce krájené červené cibule, lžíce limetkové šťávy Limmi, lžičku hladkolisté petrželky a bazalkového pesta Arisi, 7 lžic celozrnné mouky, půl hrníčku mléka, lžíce másla, 1 ks vejce, půl sáčku kypřícího prášku, 60 g mraženého špenátu, 1-2 stroužky česneku, sůl a pepř na dochucení, hrst polníčku, žlutou papriku, cherry rajčátka, salátovou okurku a pár kapek Ponti Glassa Gastronomica. 

Postup: Špenát si předem orestujeme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a máslem. Na vafle si v míse připravíme těsto z mléka, vajec, celozrnné mouky, prášku do pečiva a lehce promícháme s orestovaným špenátem. Těsto nalijeme do olejem vymazaného vaflovače a pečeme. Na fazolový salátek smícháme scezené konzervované fazole, nadrobno nakrájené avokádo, cibuli a sladkolistou petržel společně s balzamikovým pestem a tuňákem Rio Mare v olivovém oleji. Na závěr dochutíme limetkovou šťávou Limmi, osolíme, řádně promícháme a jemně rozmáčkneme. Podáváme se salátkem z polníčku, žluté papriky, okurky, rajčat a olejem z tuňáka a limetkové šťávy Limmi. Servírujeme v avokádové slupce. 

Autor: Miroslav Jilemnický

5.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 18 000 Kč Prodavači potravinářského zboží Prodavač/ka maso, uzeniny, lahůdky - NYMBURK. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Jedná se o řeznictví Procházka (PMU CZ, a. s.), v prostorách Penny Marketu ve městě NYMBURK. , , Pracovní náplň , • prodej masa , • příprava a prodej uzenin, lahůdek a pečiva , • manipulace se zbožím , , Požadujeme , • vyučení v oboru (prodavač nebo řezník) výhodou , • chuť do práce , • nezaučené zaučíme , , Nabízíme , • pracovní poměr na dobu neurčitou s pravidelně vyplácenou mzdou , • bonusy za plnění tržeb, zaměstnanecké nákupy, stravenky , • kreativní práci s lidmi s možností postupu , , V případě zájmu se v dopoledních hodinách zastavte přímo na prodejně, nebo svůj životopis zašlete na mzofova@prochazka.cz.. Pracoviště: Pmu cz, a.s., pracoviště nymburk, Drahelická, č.p. 2265, 288 02 Nymburk 2. Informace: Michaela Zofová, +420 727 901 088. Management - Management Ředitel 28 000 Kč Obchodní náměstci (ředitelé) OBCHODNÍ ŘEDITEL/KA. Požadované vzdělání: úso (vyučení s maturitou). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 28000 kč, mzda max. 30000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Požadujeme: samostatnost a schopnost vést kolektiv, organizovat práci, ŘP sk. B, T - výhodou. , Nabízíme příspěvek na firemní stravování., , Životopis posílejte na e.mail: zepopodmoky@seznam.cz. Pracoviště: Zepo podmoky, spol. s r. o. provoz, 289 04 Opočnice. Informace: Jitka Řeháková, +420 720 974 810. Zdravotnictví - Zdravotnictví Optometrista 18 000 Kč Ostatní specialisté v oblasti oční optiky a optometrie OPTIK. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Podmínky: kladný vztah k lidem, slušné vychování, základní znalost práce na PC, pečlivost, ochota učit se novým věcem, manuální zručnost, organizační schopnosti. , Vzdělání v oboru optiky výhodou, ne však nepřekročitelnou podmínkou., Pracovní úvazek plný nebo zkrácený, 16-40 hod. týdně., Zaměstnanecké výhody., , První kontakt prosím e-mailem: jiri@optikchrtek.cz, s přiložením životopisu.. Pracoviště: Chrtek optik s.r.o., Palackého třída, č.p. 124, 288 02 Nymburk 2. Informace: Jiří Chrtek, . Obchod - Obchod Prodavač, prodejce 18 000 Kč Prodavači potravinářského zboží Prodavač/ka maso, uzeniny, lahůdky - MILOVICE. Požadované vzdělání: základní + praktická škola. Dvousměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 18000 kč, mzda max. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Jedná se o řeznictví Procházka (PMU CZ, a. s.), v prostorách Penny Marketu ve městě MILOVICE. , , Pracovní náplň , • prodej masa , • příprava a prodej uzenin, lahůdek a pečiva , • manipulace se zbožím , , Požadujeme , • vyučení v oboru (prodavač nebo řezník) výhodou , • chuť do práce , • nezaučené zaučíme , , Nabízíme , • pracovní poměr na dobu neurčitou s pravidelně vyplácenou mzdou , • bonusy za plnění tržeb, zaměstnanecké nákupy, stravenky , • kreativní práci s lidmi s možností postupu , , V případě zájmu se v dopoledních hodinách zastavte přímo na prodejně, nebo svůj životopis zašlete na mzofova@prochazka.cz.. Pracoviště: Pmu cz, a.s., pracoviště milovice, Armádní, č.p. 766, 289 24 Milovice nad Labem 3. Informace: Michaela Zofová, +420 727 901 088.

DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Fotbalisté Bohemie Poděbrady (v rudém) vyhráli doma okresní derby nad Vykání 2:1.
31

Bohemia v okresním derby doklouzala pro tři body

Ilustrační foto.

Proč je negativní myšlení důležité

Kouč Pavlíček chválil gesto Kučery: Tohle stojí za předání ceny fair play

Byšice /FOTOGALERIE/ – Byli horší, přesto se nakonec mohli radovat ze zisku dvou bodů. Ty fotbalisté Milovic vyválčili v dalším zápase krajské I.B třídy na trávníku Byšic. Brankář Ondřej Fišer lapil v penaltovém rozstřelu dvě „pentle“ a druhý bonusový bod byl na světě. Všechno ale zastínil domácí útočník Lukáš Kučera, který úmyslně zakopl pokutový kop v normální hrací době.

Plameny spolykaly tři miliony korun

Lysá nad Labem /VIDEO, FOTOGALERIE/ – K požáru domu vyjížděli hasiči v sobotu tři minuty po poledni do ulice Zámecká v Lysé nad Labem.

Restaurátor Vích zachraňuje sochy ze zrušeného hřbitova

Nymburk - Nymburk za finanční podpory Ministerstva kultury postupně restauruje náhrobky ze hřbitova, který v letech 1967 až 1969 ustoupil stavbě zimního stadionu. Sochy a pomníky jsou nyní umístěné v areálu Starého děkanství.

Bývalým spoluhráčům dal dva góly, to bylo ale málo

Poděbrady - V rámci 10. kola Krajské ligy hokejistů očekával poděbradský zimní stadion pikantní souboj s Mělníkem. Tým, ve kterém v loňské sezoně kromě trenéra Boháčka působili i Příhoda, Vernek a Cafourek, držel v západní skupině třetí místo. Domácí duel nezvládli a všechny body brali hosté.

DALŠÍ ČLÁNKY Z RUBRIKY

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

https info

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT