VYBRAT REGION
Zavřít mapu

Studentky poděbradské hotelovky soutěží o Svačinu roku ve finále

Poděbrady – Studentky poděbradské hotelové školy se pravidelně účastní soutěže o Svačinu roku s Rio Mare. Letos se dokonce dvě budoucí kuchařky probojovaly do patnáctičlenného finále.

5.12.2017
SDÍLEJ:

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Foto: Deník / Jilemnický Miroslav

Hana Budková a Veronika Šijanová dorazí tento čtvrtek 7. prosince do gastro studia Chefparade+. Školy a soutěžící se mohou těšit na ceny v hodnotě 20 tisíc korun a na tuňákové výrobky Rio Mare. 

Soutěžící musí vytvořit před porotou, ve stanoveném limitu 20 minut, 5 porcí své zdravé, chutné a originální svačinky z prvního korespondenčního kola. Obě poroty soutěže budou hodnotit kromě chuti a dodržení zadání také techniku přípravy nebo finální prezentaci. 

Finále bude hodnotit odborná porota složená z garanta soutěže, Mistra kuchaře Vladimíra Picky, šéfkuchaře restaurace Aureole Jiřího Krále a šéfkuchaře a majitele kuchařského studia Atelier Culinari Vladislava Stupariče. Druhou porotu tvoří zástupci pořadatele soutěže. Živým finále provede účastníky moderátorka, herečka a kuchařka Markéta Hrubešová.

Obě zástupkyně poděbradské školy si připravily speciální a netradiční recepty. Veronika Šijanová připraví špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare. Hana Budková vytvoří tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem. 

Tuňákové muffine Rio Mare se zeleninou a dipem

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 1. část Muffine - 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 5 lžic krájených rajčat Valfrutta s bylinkami, 2 lžíce ovesných vloček, 2 vejce, 3 lžíce strouhané mrkve, 1 středně velká cibule, půl prášku do pečiva; 2. část Muffine - 140 g brokolice, 4 lžíce zakysané smetany, 3 lžíce strouhané nivy, 1 -2 stroužky česneku, 1 vejce; na dip – velká polévková lžíce tuňákového krému Rio Mare v tubě, 1 lžíce krájených rajčat Valfrutta s bylinkamim, 4 lžíce bílého jogurtu, na chuť hladkolistou petrželku, na ozdobu vařenou brokolici, mrkev a koktejlová rajčátka, sůl a pepř na dochucení. 

Postup: Na první část muffine si najemno nastrouháme mrkev a nakrájíme cibuli, přidáme ovesné vločky, vejce a tuňáka Rio Mare v olivovém oleji s rajčaty Valfrutta s bylinkami. Směs promícháme, osolíme a necháme mírně nabobtnat. Následně přidáme prášek do pečiva. Na druhou část muffine nasekáme brokolici a přidáme najemno nastrouhanou nivu, prolisovaný česnek a zakysanou smetanu s vejcem a vše promícháme. Do vymazané silikonové formy naplníme do poloviny první směs a na ní navrstvíme směs druhou. Pečeme v troubě na 180°C asi 10 minut. Na dip použijeme Rio Mare Paté tuňákový krém v tubě, jogurt, nadrobno nasekaná rajčata Valfrutta s bylinkami a sladkolistou petrželí. Podáváme společně s dušenou zeleninou.

Špenátové vafle s fazolovo-tuňákovým salátkem Rio Mare 

Zdravé svačinky, které soutěží ve finále o Svačinu roku s Rio Mare.Suroviny: 80 g tuňáka Rio Mare v olivovém oleji, 160 g avokáda, 150 g bílých sterilovaných fazolí, 2 lžíce krájené červené cibule, lžíce limetkové šťávy Limmi, lžičku hladkolisté petrželky a bazalkového pesta Arisi, 7 lžic celozrnné mouky, půl hrníčku mléka, lžíce másla, 1 ks vejce, půl sáčku kypřícího prášku, 60 g mraženého špenátu, 1-2 stroužky česneku, sůl a pepř na dochucení, hrst polníčku, žlutou papriku, cherry rajčátka, salátovou okurku a pár kapek Ponti Glassa Gastronomica. 

Postup: Špenát si předem orestujeme s nadrobno nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, solí, pepřem a máslem. Na vafle si v míse připravíme těsto z mléka, vajec, celozrnné mouky, prášku do pečiva a lehce promícháme s orestovaným špenátem. Těsto nalijeme do olejem vymazaného vaflovače a pečeme. Na fazolový salátek smícháme scezené konzervované fazole, nadrobno nakrájené avokádo, cibuli a sladkolistou petržel společně s balzamikovým pestem a tuňákem Rio Mare v olivovém oleji. Na závěr dochutíme limetkovou šťávou Limmi, osolíme, řádně promícháme a jemně rozmáčkneme. Podáváme se salátkem z polníčku, žluté papriky, okurky, rajčat a olejem z tuňáka a limetkové šťávy Limmi. Servírujeme v avokádové slupce. 

Autor: Miroslav Jilemnický

5.12.2017 VSTUP DO DISKUSE
SDÍLEJ:

SERVIS

Zdravotnictví - Zdravotnictví Sociální pracovník 20 000 Kč

Sociální pracovníci specialisté v oblasti péče o děti a mládež (kromě péče o zdravotně postižené) SOCIÁLNÍ PRACOVNÍK, KONTAKTNÍ PRACOVNÍK. Požadované vzdělání: úsv. Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Náplň práce: sociálně pedagogická činnost s dětmi a mládeží ohroženými rizikovými projevy chování od 13-26 let, sociálně pedagogická činnost s dětmi a mládeží ohroženými rizikovými projevy chování od 6-13 let, příprava a vedení skupinových aktivit, spolupráce s návaznými službami a institucemi, vedení příslušné dokumentace a další administrativní činnost;, , Kontaktovat nás můžete e.mailem nebo telefonicky.. Pracoviště: Maminky dětem, z.s. - milovice, Lesní, č.p. 620, 289 23 Milovice nad Labem 1. Informace: Martina Ozorovská, +420 702 036 894.

Výroba - Výroba Mechanici a opraváři osobních automobilů 20 000 Kč

Mechanici a opraváři motorových vozidel AUTOMECHANIK. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 20000 kč. Volných pracovních míst: 1. Poznámka: Kontaktovat nás můžete telefonicky nebo osobně v sídle firmy.. Pracoviště: Nota bene, spol. s.r.o., Kostomlátecká, č.p. 3, 288 02 Nymburk 2. Informace: Stanislav Špára, +420 325 533 756,603 512 795,603 584 081.

Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství - Zemědělství, lesnictví a vodní hospodářství 15 200 Kč

Zahradníci a pěstitelé v zahradnických školkách Pěstitelé a chovatelé ve smíšeném hospodářství. Požadované vzdělání: bez vzdělání. Pružná pracovní doba, úvazek: . Mzda min. 15200 kč, mzda max. 22000 kč. Volných pracovních míst: 2. Poznámka: Nabízíme práci pěstitele a chovatele ve smíšeném hospodářství na našich střediscích. , Výhodou : zkušenost práce se zvířaty, práce na poli a obsluhou zemědělské mechanizace. , Nabízíme: stravenky, odměny dle pracovního výkonu, příspěvek na penzijní připojištění;, , Kontaktovat nás můžete e.mailem nebo telefonicky Po-Pá v době od 8:00 - 14:00 hod.. Pracoviště: Montamilk, s. r. o., 288 02 Nymburk 2. Informace: Martina Prášilová, +420 607 813 553.

Doprava a logistika - Doprava a logistika Vedoucí skladu 17 500 Kč

Úředníci ve skladech DĚLNICE DO SKLADU A BALÍRNY. Požadované vzdělání: střední odborné (vyučen). Jednosměnný provoz, úvazek: . Mzda min. 17500 kč. Volných pracovních míst: 4. Poznámka: Pracovní doba od 6:00 - 14:30 hod., , Žádáme o osobní kontakt na adrese firmy: Boleslavská 1692/79, Nymburk od 7:00 - 14:00 hod., životopis s sebou.. Pracoviště: Barton market servis, s.r.o., Boleslavská třída, č.p. 1692, 288 02 Nymburk 2. Informace: Matuchová Eva, +420 325 515 075.


DOPORUČENÉ ČLÁNKY

Ilustrační foto

S internetem si aktivně tykají čtyři pětiny Středočechů

Ilustrační foto

Kolegy celníci lákají na sto tisíc

Havárie motorky půjde před soud. Chyběla helma, navíc byl alkohol

Střední Čechy - Nejenom zranění, ale ani trestnímu stíhání neunikl 28letý muž, kterého policisté podezřívají, že se na motocykl posadil pod vlivem alkoholu. Událost je pro berounské dopravní policisty aktuální dosud, byť se vše odehrálo už uprostřed prvního květnového víkendu.

Neschválený prodej zmrzliny hygienici okamžitě ukončili

Střední Čechy - Vyhovět zájmu spotřebitelů není tak jednoduché, jak by se na první pohled zdálo, pokud se poptávka týká nebaleného zboží potravinářského charakteru. 

Čeští stíhači si z mezinárodního cvičení NATO Tiger Meet 2018 odnášejí 3. místo

Čáslav /FOTOGALERIE/ - V uplynulých dnech skončilo mezinárodní cvičení NATO Tiger Meet 2018 v polské Poznani. Čáslavská základna se prestižního cvičení účastnila se 4 letouny JAS-39 Gripen, piloti během dvou týdnů absolvovali 47 letů a ve vzduchu strávili více než 54 hodin.

Divadelní schody plné vody a mistři z Karviné a temný mok Ostravy: videa dne

Podívejte se na krátký sestřih toho nejzajímavějšího, co zaznamenali redaktoři Deníku ve dnech 24. až 25. května 2018.

Vážení čtenáři,

náš web Deník.cz přechází kompletně pod zabezpečený protokol, který výrazně zlepší bezpečnost při procházení našich webů.

Z důvodu přechodu je nutné se znovu přihlásit k odběru upozornění na nejnovější zprávy - klikněte na tlačítko "Povolit", kterým si zajistíte odběr zpráv i do budoucna.

Děkujeme za pochopení.

POVOLIT