V Poděbradech nedávno otevřeli nový sběrný dvůr, kam lze nepotřebný nábytek odložit. Přesto se objevil v ulicích města. „Ulice našeho města nejsou určeny pro odkládání nepotřebného nábytku, k tomuto účelu je zdarma k dispozici nově otevřený sběrný dvůr v areálu Technických služeb,“ uvedla mluvčí radnice Radka Kakrdová.

Opakovaně takové situace řeší i v Nymburce. Naposledy se značné množství starého nábytku objevilo ve Vítkovické ulici na sídlišti. Mluvčí radnice Petr Černohous upozorňuje na porušení příslušné vyhlášky a možnou vysokou pokutu. „Umístěním odpadu mimo vyhrazená místa je porušena vyhláška o nakládání s komunálním odpadem na území města Nymburk. V takovém případě může být uložena pokuta až 10 tisíc korun a ve správním řízení až 100 tisíc. Veškerý velkoobjemový odpad je nutné odvézt do sběrného dvora v Drahelické ulici nebo do přistavených kontejnerů každou středu v měsíci,“ uvedl Černohous.

Technickým službám takové případy ztěžují práci a nemohou se věnovat jiným činnostem po městě. „V tomto případě byli viníci vypátráni a potrestáni, ale v mnoha případech odstranění těchto černých skládek uhradí město ze svého rozpočtu, tedy my všichni,“ doplnil mluvčí radnice.

Opravená Dopravní ulice.
Technické služby opravily Dopravní ulici, je bez děr
Pastva divokých koní a také zubrů a praturů vytváří na rozsáhlých plochách milovické rezervace vhodné podmínky pro život původních druhů včel.
Symbolem kraje je pratur Karlík. Měl by snad jít na porážku?