Z každé školy se soutěže zúčastnila dvě dvoučlenná družstva pro každý obor. Úkolem budoucích cukrářů bylo připravit cukrářský výrobek, včetně degustačních porcí, ozdobený modelovací hmotou, krémem, či čokoládou. Tématem letošního ročníku soutěže bylo zvoleno 100 let české státnosti. Úkolem mladých kuchařů bylo zhotovit dva různé druhy chlebíčků dle vlastní kalkulace, technologického postupu a představy a připravit hotový výrobek před odbornou komisi. Žáci domácí školy Daniela Turnovská a Tomáš Lipenský se umístili na druhém místě. Jejich chlebíčky vypadají opravdu k nakousnutí.
Nepřehlédněte:
Bytová družstva se ocitla v pasti. Neplatiče již nemohou vyhoditSrdce na talíři měli budoucí kuchaři
Městec Králové – Popáté se v místním kulturním domě konala gastronomická soutěž s názvem Srdce na talíři. Klání je určeno žákům učebních oborů kuchařské práce, resp. stravovací a ubytovací služby a cukrářské práce. Letošního ročníku se zúčastnilo celkem 19 škol z celé České republiky.
Kliknutím zvětšíte
Daniela Turnovská a Tomáš Lipenský (na snímku) z domácí školy se umístili na druhém místě. Jejich chlebíčky vypadají opravdu k nakousnutí.
|
Foto: archiv školy
Středočechů výrazně přibylo, hlavně díky stěhování
Se zprovozněním zavřené lávky se nepočítá