Tohle vše je ale minulostí. Návštěvníci se už mohou plně věnovat všemu, za čím přijeli – a pokud si potřebují odskočit, není to problém ani důvod ke starostem. Loni v září začaly práce na rekonstrukci sociálního zařízení pro návštěvníky, které se podařilo nejen zmodernizovat a zkulturnit prostředí, ale především rozšířit. Zvlášť kabinek pro dámy výrazně přibylo. Nechybí dokonce ani přebalovací pult pro miminka – a pro případ nutnosti je k dispozici i sprcha. Vlastní místnůstku s bezbariérovým vchodem a zámkem otevíraným jednotným euroklíčem mají nově k dispozici vozíčkáři.

Změny, které už návštěvníci mohou ocenit, přišly na půl druhého milionu korun. Něco přes milion bylo uhrazeno z krajského rozpočtu, zbytek doplatilo Polabské muzeum v Poděbradech, které je krajskou příspěvkovou organizací a pod něž skanzen v Přerově nad Labem spadá.