Nový informační systém pro své klienty spustil poskytovatel sociálních služeb protidrogové prevence na Nymbursku, občanské sdružení Semiramis.
„Jeho podstatou je rozesílání užitečných informací jednotlivým skupinám klientů prostřednictvím hromadné SMS. Určeny budou nejen uživatelům drog, ale například 
i jejich rodičům, kteří využívají ambulantní poradenství nebo rodinné terapie. Samozřejmě na základě jejich souhlasu s zařazením telefonního čísla do internetové databáze," upozornil tiskový mluvčí Semiramis Ondřej Urbanec.

Od nového systému si Semiramis slibuje zlepšení organizace a efektivity práce 
a v neposlední řadě další zlepšení komunikace s klienty. „Doufáme, že nová služba zaujme, zjednoduší jak klientům tak našim pracovníkům plánování vzájemných kontaktů, zvýší dostupnost a bezbariérovost našich služeb 
i účinnost kontaktní a terénní práce," říká předseda sdružení Pavel Plaček.

Jednotlivé SMS se budou samozřejmě lišit podle vybrané cílové skupiny a také podle potřeb konkrétního regionu nebo města, kde pracovníci občanského sdružení Semiramis působí.

„Obsahovat mohou například sdělení o novinkách v nabídce služeb, výjezdech terénních pracovníků do jednotlivých měst na Nymbursku (Nymburk, Poděbrady, Lysá nad Labem, Milovice, Sadská), aktuálních změnách v provozní době, ale třeba i nových rizicích, která se objeví na české drogové scéně," vysvětlil mluvčí Urbanec.

Projekt Terénní programy Nymbursko je financován 
z Evropského sociálního fondu prostřednictvím Operačního program Lidské zdroje 
a zaměstnanost a ze státního rozpočtu ČR.

„Další informace a také například naší on-line drogovou poradnu Semiramis najdete na našich stránkách www.os-semiramis.cz," doplnil tiskový mluvčí.