Vysoká účast hned na prvním novodobém šachovém turnaji v Nymburce povzbudila organizátory k pokračování. I přestože nejlepší nymburský hráč Ondřej Dlouhý obsadil 39. místo. První místo patří velmistrovi Petru Neumanovi z Pardubic, odkud je 
i druhý nejlepší hráč mistr FIDE Martin Červený. Jako třetí se umístil mezinárodní mistr Josef Přibyl z Prahy.

Šachisté se utkali v open turnaji, mohli se zapojit i neregistrovaní hráči bez omezení věku a výkonnosti, ve švýcarském systému na devět kol podle pravidel FIDE pro rapid šach. Turnaj řídil a vyhodnotil počítač. Hlavním rozhodčím byl ale člověk, a to ústřední rozhodčí šachového svazu Josef Vagenknecht. První turnaj zahájil spolu se starostou Nymburka Tomášem Machem starosta TJ Sokol Nymburk Miroslav Vacek.
„V Nymburce mají šachy tradici mnoho desítek let. Šachový oddíl fungoval nejprve pod Lokomotivou Nymburk, poté pod Sokolem. A je škoda, že jsme dlouho nepořádali turnaj. Tento vznikl na popud starosty města Tomáše Macha a s jeho podporou a jsem za to velice rád, vždyť už bylo na čase," řekl spokojený ředitel turnaje, Nymburák a sám šachista Jiří Sobotka.

Většina z účastníků neodešla s prázdnou. První cenou byl pohár a tablet, dalších patnáct cen finančních a téměř šedesát věcných. Ukázalo se, že šachy jsou s drtivou převahou pánský sport.