Staveniště připomínají v těchto dnech některé části Nymburka. Asi nejmarkantnější to je na sídlišti v ulici Letců R.A.F., kde pokračuje proměna s vybudováním dalších parkovacích míst. Lidé ovšem musí pořád donekonečna obcházet oplocení stavby.

Celé srdce této části sídliště je oploceno. Musíte být při jízdě na kole nebo při chůzi směrem do obchodu ale obezřetní. Chvílemi se totiž ocitáte na staveništi. Ulice Letců R.A.F. je z jedné strany průjezdná. „Už to vydržíme, co nám zbývá. Potom to tu bude hezké. Mně jen vadí ten posunutý přechod, který neústí do krámu jako desítky let předtím, ale musíte jít bokem," vyznala se paní Věra ze sídliště.

V Máchově ulici a taktéž 
v brzké době v ulici Zbožské od bývalého dětského střediska po bazén dojde k nové pokládce sítí v chodníku. V tuto chvíli je rozkopaná Máchova. „Původní trasa měla být vedena za nemocnicí Tylovou ulicí, kde je nový chodník. 
S ohledem k značnému pohybu pěších po Zbožské ulici od bazénu k závorám a Máchovou od místního nádraží byl 
z naší strany vnesen požadavek na tuto trasu," informoval místostarosta Zdeněk Vocásek. Tím vznikne ve Zbožské zcela nový chodník, který je 
v současnosti slepovaný ze všech stran.

Nový chodník, respektive jeho část, vzniká také 
v Havlíčkově ulici před zdravotní pojišťovnou.

Poslední dobou se také hodně zateplovaly panelové domy. Na sídlišti v nymburských Jankovicích dochází 
v současné době k převodům domů z družstevního vlastnictví do osobního, kde lidé doplácejí anuity a vlastníci následně zakládají společenství vlastníků. „V brzké době se tedy dočkáme, že jednotlivé domy doznají svých změn 
v podobě zateplení obvodových zdí, střech a výměn oken kvůli snížení energetické náročnosti objektu," uvedl místostarosta.

Příkladem toho je sousední staré sídliště, kde po privatizaci bytového fondu došlo také k zakládání společenství vlastníků a zateplování.

Na jankovickém sídlišti dojde konečně k navýšení parkovacích míst, aniž by se muselo zasahovat do zeleně. „Úspěšně proběhlo jednání se společností České dráhy 
o prodeji bývalé výtopny v Topolové ulici, kde museli několikrát zasahovat hasiči. Tady soukromý investor s největší pravděpodobností příští rok zahájí demolici objektu a vybuduje řadové garáže," dodal povzbuzující zprávu místostarosta Vocásek.