Řemeslný jarmark má i letos charitativní podtext. „Tentokrát bychom rádi pomohli Janině, která byla ještě vloni aktivní maminkou dvou malých dětí, ale po zjištění nezhoubného nádoru sluchového nervu podstoupila operaci, která se nezdařila a lékaři jí nedávali moc nadějí. Od té doby bojuje. Nejvíce jí pomáhají rehabilitační pobyty zaměřené na celkovou mobilitu," řekla pořadatelka jarmarku Michaela Tesařová.

Pomoci mamince Janině budou moci návštěvníci zakoupením darovaných výrobků od přítomných řemeslníků nebo jakýmkoliv finančním příspěvkem do připravené kasičky, popřípadě zasláním finančního obnosu na transparentní účet, který bude na místě zveřejněn.

Zpět k programu jarmarku. Návštěvníci se mohou těšit na širokou skladbu výrobků a řemesel: košíkaření, drátenictví, kovářské a krejčovské výrobky – oblečení pro děti i dospělé, kabelky, zástěry, bytové doplňky, výrobky z kůže nebo ze dřeva – hračky, drobné dárkové předměty i bytové dekorace, nádobí, keramiku – interiérovou i venkovní, lustry, užitkovou i dekorativní, výrobu mýdla a přírodní kosmetiky, svíčky, obrázky, papírenské výrobky, krasohledy, širokou škálu šperkařských výrobků a různé domácí dobroty.

Jak pro děti tak i pro dospělé jsou připraveny tvořivé dílničky. Několik divadélek pro celou rodinu bude připraveno za každého počasí. „Dále bude připravena žonglérská a kejklířská skupina Wagabundus Collective. Potěšit své ucho 
i oko budou moci návštěvníci vystoupením hudebního busker dua „20 minutes". Děti se budou moci svézt na opravdu originálním ručně vyřezávaném dřevěném kolotoči na ruční pohon. Jarmareční atmosféru bude jedinečně dokreslovat opět hra flašinetu," lákají pořadatelé.

Minulého jarmarku, který se konal letos v dubnu, se účastnilo na 50 řemeslníků 
a přišlo téměř 5 tisíc návštěvníků.