Zřejmě největší pozornosti se však těšil program krátce po jedné hodině odpoledne. Na křižovatce u květinových hodin se představili bruslaři na kolečkových bruslích z Artistic skating clubu Roller. Ti zabruslili své sestavy v méně i více početných seskupeních na různé hudební žánry.

Z natáčení soutěže Souboj restaurací v poděbradské Oboře.
Pohlreich chválil. Tým z poděbradské Obory v Souboji restaurací bojoval statečně

Pak už se stovky očí upíraly opět k hlavnímu pódiu, před nímž se servírovalo ve dvou desetičlenných kolech zajímavé menu. V rámci soutěže na čas měli soutěžící sníst co nejrychleji porci složenou ze 200 gramů smaženého květáku a 200 gramů bramborové kaše maštěné máslem. Nejrychlejším jedlíkem se stal nejstarší ze všech účastníků a otec absolventa Hotelové školy Jarda Nykl.

„Na žádné speciální soutěže nejezdím. Květák pro mě není zvláštním jídlem, já sním všechno,“ řekl krátce poté, co zmíněnou porci zdolal za 2 minuty a 15 vteřin, a tedy ze všech nejrychleji. Jako odměnu si kromě diplomu odnesl také zásobu květáku z jedné české farmy a soupravu nožů.

V rámci oslav se uskutečnil také piknik na kolonádě, která byla lemována řadou stánků. V některých z nich bylo možné narazit na prezentaci samotné školy, jinde nabízely dobré jídlo či nápoje známé firmy. Nechyběl ani stánek The Barbecue Company z místní restaurace Obora, jehož osazenstvo nedávno soutěžilo v Pohlreichově televizním hitu Souboj restaurací.