První hodiny letošního roku strávila novopečená maminka Pavlína Chládková na porodním sále. V šest hodin ráno se jí narodil syn Matyáš. Vážil 3 120 gramů 
a měřil 49 centimetrů.

Silvestra prý trávili společně s přítelem Pavlem Benešem a rodinou v klidu, hráli karty
a povídali si. Termín porodu byl 10. ledna. „Asi v půl třetí jsem šla spát a za hodinu jsem cítila, jak mi praskla voda. Tak jsme jeli," vzpomíná maminka. Po přijetí v porodnici se tatínek Pavel dozvěděl, že když jde o prvorodičku, mohl by porod trvat i čtrnáct hodin, takže vyrazil k domovu do Loučeně. „Akorát jsem si stihl sundat kalhoty, že se chvilku prospím a volali mi zpátky, že to začalo. Když jsem přijel zpět do porodnice, byla už Pája na porodním sále. Je to nádherný pocit a každý chlap by to měl zažít. Začnete si té ženy daleko víc vážit," říká první nepopsatelné zážitky s příchodem syna tatínek.

Pogratulovat rodičům 
a přivítat malého Matyáše jako první miminko roku na Nymbursku přišla s dárky senátorka Emilie Třísková společně s jednatelkou nemocnice Alenou Havelkovou, která přinesla šťastné mamince krásnou orchidej. Obě si s dovolením maminky Pavlíny Matyáška pochovaly a zavzpomínaly na své první pocity po narození jejich dětí. A nezapomněly malého Loučeňáka pochválit, jak je úžasně hodný.