V březnu se budou překládat veškeré sítě a dobuduje se cesta kolem Kovony pro nákladní auta. V dubnu čeká starý nadjezd demolice a poté začne stavba nového.

Osobní auta by pravděpodobně měla jezdit přes železniční přejezd u Stratova, nákladní automobily zavede objízdná trasa až do Nymburka.

Mluvčí hejtmanství Helena Frintová připomněla, že plán objížďky kraj ještě projednává s policií. „Jeho finální podoba se tak může změnit,” řekla bez dalších podrobností. Ty nezná ani mluvčí lyské radnice Jana Křížová, podle níž by mohly další informace následovat po úterní schůzce se zástupci Metrostavu, který bude nadjezd stavět, a dalšími zainteresovanými osobami.

Ilustrační foto
Mimořádné volby v Pískové Lhotě budou v březnu

V minulosti se spekulovalo o tom, že by osobní auta jezdila kolem Kovony. Rušný provoz by ale byl pro obyvatele lokality neúnosný. Ani silnice, po níž by se jezdilo, není v dobrém stavu. Kolem Kovony navíc budou jezdit nákladní auta a stroje, pracující na nadjezdu.

Zatím není jasné ani to, kdy přesně budou zavřené další ulice. Kraj chce totiž v průběhu devatenácti měsíců, kdy bude nadjezd zavřený, opravit i silnice v ulicích Československé armády, Jedličkově a Mírové.

Ilustrační foto.
Zraněný policista přenechá nasbíraná víčka nemocné Žanetce
Demonstrace proti AZOSu v Nymburce.
KRÁTCE: Spor s AZOSem pokračuje