Posvícení je opět po roce tady a tak si připravte do pohotovostní polohy peněženky. Na programu je známá Petra Černocká, dechovka a večer velká zábava v Obecním domě, nazývaném Kokos.

Až tak zlé to ovšem s financemi být nemusí, pokud navštívíte hlavní kulturní program na Rejdišti právě v sobotu. Je totiž zdarma. „Dopoledne je věnováno dětem, proto pohádka Madly Zimové a následně divadlo Krejčíka Honzy s názvem Šitíčko s písničkami 
a soutěžemi," nastínila program ředitelka Městského kulturního střediska (MěKS) Martina Martincová.

Kolem oběda vystoupí jedna z nejpopulárnějších dechovek
u nás Boršičanka Antonína Koníčka. Tato vynikající kapela přitom vznikla až v roce 2001.

Od 14 hodin pokřtí spisovatel Jan Řehounek svou zásadní knihu Nymburk – královské město v červených hradbách. „Kmotrem knihy se stane můj kamarád Pavel Vrána. Je to spisovatel a básník, se kterým jsem se seznámil před lety na lyském Polabském knižním veletrhu," popsal samotný Řehounek. Na pódiu bude přítomen místostarosta a historik Pavel Fojtík a Jiří Černý, šéf odboru kultury a školství. „Jelikož je to historie Nymburka, knihu pokřtíme medovinou. Bude vůbec poprvé k prodeji ve stánku Turistického informačního centra. Tam se uskuteční i autogramiáda," uvedl spokojený spisovatel.

Odpolední program na Rejdišti už je v režii rádia Blaník a těšit se můžete například na baviče Vladimíra Hrona, známé a rozdováděné muzikanty ze skupiny Děda Mládek Illegal Band, kteří přehrávají 
v poněkud zběsilejším rytmu známé hity Ivana Mládka.

Vystoupí i popoví zpěváci Josef Vágner a hvězdou podvečera se jistě stane Petra Černocká. Na nymburské pódium se po letech vrátí kytarista, bubeník a zpěvák, který si říká Josef IX. Jeho autorské písně zazpívá Markéta Kadetová.

Pořádná posvícenská zábava se koná v Obecním domě. Na velkém sále zahraje Fortuna 77, malý roztančí DJ Tomáš Březina.

Tramstejk zahrají v sobotu 
U Kocoura, na Katovně vystoupí To-Jo Band. Už v pátek to rozjedou Hitfakers v kavárně U Strejčka.

Čí je posvícení? Přece naše!