Ve středu to připomněla Jana Dětská z územního odboru středočeské policie pro Prahu-venkov: Západ. „Během této akce se policisté zaměří zejména na kontrolu používání bezpečnostních pásů,“ konstatovala.

Ilustrační foto.
Sociální bydlení mají potřebným přiblížit dvě miliardy z dotací

Vedle samotných pásů bývají při podobných kontrolách na tapetě také další zádržné systémy – dětské autosedačky. A pozor – kontroly se nemusejí týkat jen osobních aut: mohlo by dojít i na prověřování, jak se poutají třeba cestující v autobusech (pokud má stroj patřičně vybavené sedačky).

Jestliže v rámci aktuální akce klade Tispol důraz na pásy (jindy to bývají třeba rychlost, technický stav, odpočinek profesionálních šoférů či alkohol a drogy), neznamená to, že by nad případnými prohřešky jiného druhu policisté mávli rukou. „Budou se zaměřovat i na kontrolu dodržování dalších obecně platných ustanovení zákona o provozu na pozemních komunikacích a dalších předpisů,“ potvrdila Dětská. Z jejích slov o tom, že výsledky budou vyhodnoceny na počátku příštího týdne, lze usuzovat, že akce může trvat až do víkendu.

Členům vlády se kraj ukáže z té horší stránky.
Členům vlády se kraj ukáže z té horší stránky. Pomohou mu ministři?