Původní neoficiální zpráva zněla, že 
v Křinci nebude už obvodní oddělení policie vůbec. Ta se také dostala ke starostovi Křince Milanu Mocovi, který se hned začal zajímat, co se vlastně má změnit. Služební obvod Křince čítá šestnáct obcí a dalších třicet pod ně spadajících menších obcí. Policie chce v každém případě udělat reorganizaci, ale k dobru věci. Vše je ovšem zatím jen v návrhu.

„Policie nám to nedala vědět, tak jsem inicioval schůzku s policejním ředitelem územního odboru v Nymburce a krajským ředitelem a ostatními starosty všech obcí, které jsou v našem obvodu a týká se jich to," říká Milan Moc s tím, že všichni s omezením policejních služeb v Křinci zásadně nesouhlasí. „Oni nám vyvrátili tu informaci, že by měla služebna z Křince úplně zmizet. Ale do ruky nám nedali vůbec nic. Ze schůzky je jediné zřejmé, že je nedostatečný stav policistů obecně a údajná nízká kriminalita v našem regionu, což bychom měli brát jako pozitivní věc. Jenomže neznáme skutečnou strukturu budoucího obsazení služebny ani počet sloužících policistů. V žádném případě nechceme o policii v Křinci přijít," má jasno křinecký starosta.

Jako velký problém to vidí i rožďalovický starosta Petr Kapal. „Myslím si, že by policie v Křinci měla zůstat tak, jak je. Bylo nám oznámeno, že je tady kriminalita nízká. Teď jsou tady policisté často a my nemáme jistotu, jestli se to nezmění. Řekli nám, že budou jezdit 
v případě potřeby třeba 
z Milovic nebo Kopidlna. Zatím si to neumíme představit, jak by to fungovalo," říká starosta Kapal s tím, že navíc Rožďalovice jsou zapsané jako sociálně vyloučená lokalita.
Podle informací ředitele Územního odboru Police ČR v Nymburce Marka Jirouše jde opravdu zatím jen o návrh reorganizace policie jako celku. „Celou koncepci jsme se snažili starostům vysvětlit. Naší ambicí je zkrácení dojezdové doby 
a to, aby byli policisté více 
v ulicích. V žádném případě nechceme služebnu v Křinci rušit, naopak, měla by tam být stálá denní služba, kdyby někdo z občanů přišel s nějakým problémem. Což doposud v Křinci není," vysvětlil návrh změn u křineckých policistů Marek Jirouš.