Aktuálně byla dokončena podzemní šachta s technologiemi. „Nový betonový límec je připravený k osazení kamenickými prvky. Štěrk v okolí fontány je přípravou podkladu pro nový chodník ze žulových dlažebních kostek,“ vysvětlila Vendlová.

Úvodní etapa revitalizace parku je podle místostarostky Stanislavy Tiché technicky i finančně nejnáročnější. „Ostatní úpravy navrhované ve studii, doplnění a oživení parku, mohou v dalších letech navazovat na obnovu fontány tak, aby se park stal oblíbeným místem k procházkám, odpočinku i konání kulturních a společenských akcí. Drobných úprav zeleně by se park měl ale dočkat už letos,“ řekla místostarostka.

Z otevření nymburského Dog parku Voříšek na konci června 2021.
Poděbrady vybudují Psí park podobný tomu v Nymburce. Snad do března

Nová podoba fontány před nemocnicí a související okolní plochy vznikají v rámci první etapy architektonické studie Aleny Mocové. Místní architektka, která je specialistkou na urbanismus ve veřejných prostranstvích, na postup prací také dohlíží. Studie vznikala za konzultací s architektem města, památkáři, poradcem pro zeleň, dotčenými odbory města a technickými službami.