Stavební práce pod Šafaříkovým mlýnem začaly. „Stroje nyní zajišťují vstupy pro mikropiloty pro základy bloků, ke kterým bude počátkem srpna ukotveno již vyrobené ocelové plovoucí molo,“ uvedl Zdeněk Vocásek.

Samotné molo o rozměrech 9 x 4 metry bude mít dvě úrovně pro nástup a výstup osob, čímž je uzpůsobené plavidlům s různou výstupní výškou. Můstek bude současně vybaven úvaznými prvky pro vyvázání plavidla do délky 84 metrů. Kotvení ke břehu je řešeno ocelovou lávkou délky 8,5 metru. Plovoucí můstek je vybaven elektro rozvaděčem společně s čtečkou uživatelských karet a dvojicí zásuvek (230 a 400 V), připojením na vodu, kamerovým systémem, informačním značením a záchrannými prvky. V rámci přístaviště bude vybudováno osvětlení můstku včetně lávky a vstupního portálu.

Vizualizace budoucího umístění Cílkovy domácí školy.
Nové školy a školka mají vyrůst u drahelických doků. První Cílkova domácí škola

V dohledné době by mělo jen o pár set metrů dál vyrůst i druhé přístaviště pro 14 malých lodí. Bude umístěno v čele přístavního bazénu mezi hradbami a Špičkou. Tedy v místech, kde startují dračí lodě při svým každoročních červnových závodech. Přístaviště však bude po dohodě s organizátory závodů instalováno tak, aby zmíněnou akci bylo možné i dál na místě pořádat.