Podle jeho návrhu by silnice vedla z druhé strany jezdecké sochy krále Jiřího. Prodloužena by byla Divadelní ulice, silnice protínající náměstí by byla narovnána. Přibyl by vodní prvek, zpomalovací prahy a nová dlažba. Rekonstrukce by podle hrubých odhadů vyšla na 70 až 100 milionů korun.

Na sociální síti sklidil návrh jak pochvaly, tak negativní reakce. Hlavní výčitkou je konstatování, že především na komplikované dopravní situaci, která na náměstí už řadu let panuje a kterou by právě rekonstrukce celého centra měla řešit, tento návrh nic k lepšímu nezmění.

„Sice hezké, ale vůbec to nebere ohled na dopravu. Chybí odbočovací pruhy, rovinka bude vyzývat, že budou někteří jezdit přes náměstí sedmdesátkou. Když už by se náměstí mělo předělat, tak aby řešilo dopravní situaci i vzhled, a ne jenom jedno z toho,“ napsala například Lenka Lonská.

Cílem snažení všech je zvládnout opravu v co nejkratším čase. Což má být v daném případě pouhých 29 dnů.
Dálnici D11 u Sán opraví v rekordním čase. Firmy nasadí velké množství techniky

V diskuzi však našel městský architekt i některé zastánce. „Moc hezký návrh, líbí se mi socha u vyústění kolonády. Také mi přijde, že zatím nejlepší návrh,“ svěřila se Mirka Homolová. V galerii si zájemci mohou zveřejněné návrhy prohlédnout a posoudit sami.