Florentina je 80 metrů dlouhá a 9,5 metru široká loď nabízející 49 kajut pro 92 pasažérů. Dále na palubě najdeme panoramatický salon na přídi a sluneční terasu.
Služby nabízí také restaurant a bar, čehož budou moci Nymburští v příštích dnech využít. Například v neděli 5. května v rámci akce Gurmánská Evropa nabídne lodní kuchař na výběr z českého, francouzského, italského a švýcarského menu. Co se bude podávat, najedete v boxu za textem.
Florentina je hlavním tahákem více než týdenního festivalu Lodě na Labi, který Nymburk hostí až do příští středy. Právě do té doby bude paluba hotelové lodi dějištěm kulturních akcí s možností prohlídky lodi.
Neděle 5. května na palubě Florentiny:
11:00 - 15:30 GURMÁNSKÁ EVROPA – restaurace hotelové lodi Florentina (ČR, CH, F, I)
České menu:
Kulajda se zastřeným vejcem, Konfitované kachní stehno se skořicovým zelím a bramborovým knedlíkem
Dukátové buchtičky se šodó a sněhovými pusinkami
Švýcarské menu:
Zeleninový krém s opečeným chlebem, Sýrové fondue
Čokoládovo-oříškový dort s omáčkou z lesního ovoce
Francouzské menu:
Francouzská cibulačka se sýrovými krutony, Beef Bourguignon (Hovězí maso na červeném víně s kořenovou
zeleninou, slaninou a bylinkami, šťouchaným bramborem)
Créme Brulée s čerstvým ovocem
Italské menu:
Minestrone polévka, Telecí saltimbocca se šalvějí a parmskou šunkou a pečené grenaile
Panna cotta s višněmi