Vedle prodejny se zvířecím krmením, která je součástí komplexu Billy na Žižkově, má vyrůst Dog park. Tedy místo, kam mohou pejskaři zajít se svým miláčkem buď jen tak relaxovat, nebo jej potrénovat na různých prolézačkách či překážkách. Inspiraci našli u nedávno otevřeného psího parku v Nymburce.

Záměr vedení města potvrdil místostarosta Miroslav Holas. „Byl jsem se podívat v Nymburce v Psím parku a chodí tam dost lidí se psy. Chtěli bychom vybudovat také takové malé psí hřiště vedle prodejny se zvířecím žrádlem na Žižkově,“ konstatoval místostarosta. Vedení radnice chce na celém záměru pracovat už v nejbližších týdnech a měsících. „Chtěli bychom naše hřiště otevřít zhruba v březnu,“ plánuje Miroslav Holas.

Stavba byla v minulých týdnech úspěšně dokončena, zkolaudována a uplynulou sobotu se uskutečnil Den otevřených dveří.
Senioři mají v Opočnici k dispozici nový pečovatelský dům

Dogpark v Nymburce vznikl jako jeden z projektů v rámci krajského participativního rozpočtu. S plánem přišli místní a otevřen byl ve spolupráci s kynologickým klubem. Potřebné peníze dodal kraj. Psí park sloužil už letos v létě, kdy si našel své pravidelné i občasné návštěvníky. Stojí na zelené ploše poblíž sběrného dvora technických služeb. Právě technické služby se starají o udržování pořádku.

Poděbradští vybudování psího parku vidí jako další službu majitelům psů a vedení radnice věří, že si mezi místními najde stejnou oblibu, jako jeho protějšek v Nymburce.