Deník měl unikátní možnost projít prodejnu den před jejím otevřením a za textem nabízíme video i bohatou fotogalerii, kde si zájemci mohou prohlédnout, jak to v obchodě vypadá.

Zásadní a zatím neokoukanou technologickou novinkou je možnost nakoupit pouze pomocí telefonu či speciálního skeneru, který si zákazník vyzvedne před vstupem na prodejní plochu.

„Zákazníci si tak mohou zboží sami naskenovat skenerem nebo mobilním telefonem, vložit do tašky a poté jen zaplatit u speciálních K-Scan pokladen,“ vysvětlila mluvčí řetězce Renata Maierl výhody této aplikace.

Čertovská jízda v Nymburce.
Podívejte se: Čerti s Mikulášem zastavili s žebřiňákem na nymburském náměstí

Podmínkou pro tento typ nákupu je stažená aplikace ve vlastním telefonu. Nakupující však mohou využít také dalších pět samoobslužných či osm klasických pokladen, včetně dvou snížených pro osoby s handicapem.

Zákazníci mají v nové prodejně k dispozici také lékárnu, trafiku nebo dva bankomaty. Pro odložení zavazadel mohou využít k tomu určené skříňky, součástí budovy jsou i toalety se samostatnou místností s přebalovacím pultem. Na komfortní zázemí se může těšit také zhruba 80 zaměstnanců. Pohodlné parkování zajistí 216 míst, včetně osmi stání pro osoby s handicapem a šesti pro rodiče s dětmi, a také nabíjecí stanice na elektromobily a elektrokola.

Sanitka posledních přání. Nevyléčitelně nemocní mají šanci splnit si sen.
Foto: Sanitka posledních přání. Nevyléčitelně nemocní mají šanci splnit si sen

Kaufland v rámci projektu „Milion pro Poděbrady“ investuje během následujících tří let částku 1 milion korun do podpory komunitních projektů organizacím a spolkům působícím na Poděbradsku. Symbolický šek s uvedenou částkou převzal při takzvaném tichém úterním otevření místostarosta Roman Schulz. Prodejnu s regionálními výrobky si přijel prohlédnout také ministr zemědělství Zdeněk Nekula.