V sobotu se konal 3. ročník krasobruslařských závodů s případným názvem Poděbradské ledové srdce, jehož pořadatelem je Krasobruslařský klub Poděbrady. Více než stovka dětí rozdělená do 11 kategorií závodila celý den, rozhodčí hodnotili, organizátoři rozdělovali medaile a rodiče tvořili nadšené publikum.

NA ZÁVODECH POPRVÉ
Pro mnohé z dětí to byly skutečně závody první, vždyť těm nejmladším krasobruslařům bylo pět let! Diplom a dárečky si zasloužili všichni závodníci. Vždyť za výkony, které na ledě předváděly malé slečny s vyčesanými, ozdobenými vlásky a ustrojené v pravých krasošatech, je trénink třikrát v týdnu a hlavně vůlea vytrvalost něco se naučit.

Také sedmiletá Karolínka Borecká z Kolína závodila poprvé a hned z toho byla stříbrná medaile. „Bruslím jeden rok, mám tu spoustu kamarádek. Na krasobruslení mě baví všechno, už umím skočit kadeta, piruetu čápovou a normální, taky holubičku. Mistryně republiky bych ani nechtěla být, chtěla bych vyhrát nějaké malé závody," svěřuje se Karolínka Nymburskému deníku s tím, že kromě krasobruslení se věnuje ještě dalším sportům, ale třeba i klavíru.

V PODĚBRADECH KRASOBRUSLÍ I MRŇATA                                                                                                                                                     Krasobruslařský klub Poděbrady funguje od roku 2011 s přechodným působením v Nymburce a Kolíně po dobu rekonstrukce domácího stadionu. Teď už je zase zpátky na ledě v Poděbradech, ale děti sem vozí rodiče z Kolína, Kutné Hory, Čáslavi, Milovic i Prahy. Kromě nymburského krasobruslařského klubu, který má ale trochu jiný režim, je ten poděbradský totiž široko daleko jediný. Nejen proto, ale také pro vstřícnou atmosféru, součinnost s rodiči, pro děti přívětivé tréninkové metody, ale i proto, že nabízí Školičku bruslení pro nejmenší děti od pěti let, jsou kapacity klubu naplněné po okraj, a dokonce musí zájemce odmítat.

„Dětem v našem klubu se věnuje pět trenérek včetně mě a kolegyně Natálie Syrůčkové, s kterou navíc vedeme Školičku bruslení pro nejmenší. O tu je mezi rodiči velký zájem. Malé děti se u nás rozbruslí, a když jejich zájem trvá, učí se pak v přípravce složitější prvky i techniku samotného bruslení. Vyvrcholením celoroční činnosti jsou závody, Ledové srdce je jedním z nich. "Připravujeme je už od října, hledáme sponzory, zajišťujeme krásné ceny, medaile, diplomy, občerstvení. Chceme, aby měl patřičnou úroveň. Velmi nám v tom pomáhají rodiče, za což jim patří dík," říká předsedkyně klubu, ředitelka závodu a trenérka v jedné osobě Dagmar Mikolandová.