„Letos už nám tam něco narostlo. Vloni, když jsme se chodili dívat na chmelnici, tak jsme říkali panebože, co tam sklidíme. Protože bylo sucho. Ale přesto bylo při panenské sklizni co sklízet. Letos rostliny vypadají pěkně, očekáváme, že chmele bude víc," říká Pavel Benák. Na otázku, zda nepřemýšlel o vybudování plnohodnotné chmelnice na Nymbursku odpověděl: „Nymbursko není oblast, kde by se dal pěstovat chmel. Naše chmelnice i ječné pole jsou záležitostí jen pro exkurze."

Tentokrát se mohou dobrovolní česáči těšit i na nějakou odměnu. „Když rodina nebo parta načeše koš chmele, může se od nás těšit na nějakou tu cenu, aby nedělali zadarmo," slibuje ředitel pivovaru. Z načesaného chmele chystá pivovar opět jako vloni speciální várku, která by se mezi příznivce Postřižinského piva měla dostat v prosinci. „Okamžitě po dočesné se chmel přemístí do chladné místnosti a v pondělí se svaří první várka. V hospodách by se pivo mělo objevit někdy kolem Mikuláše. Věřme, že bude mít ještě větší popularitu, než to bylo vloni, když jsme s tím začínali," plánuje ředitel pivovaru Pavel Benák s tím, že letos bude podíl chmele 
v jedné nebo dvou várkách velmi významný.

Začátek dočesné s doprovodným programem je plánován kolem 13. hodiny. Tentokrát se celé odpoledne bude odvíjet ve stylu country. Návštěvníci se mohou těšit na místní Trampstejk, BG Korpus a plzeňské Michal Tučný revival. Pokud bude příznivé počasí, mohou se lidé těšit na vyjížďky do okolí cabrio autobusem. Občerstvení v podobě piva
a teplého jídla bude samozřejmě zajištěno, pivovar už také nabízí pro řidiče a cyklisty nealkoholického Střízlíka v plechovkách. Vstupné se neplatí, otevřen bude i spodní vchod od Labe.

close Pozvánka na dočesnou do nymburského pivovaru. info Zdroj: Archiv pivovaru zoom_in