Reprezentativní restaurace a podniková prodejna. Tak by měl vypadat komplex, který chce pivovar vybudovat ve svém areálu. Přímo u vjezdu na Pražské, za dnešním posezením a bufetovým krámkem s lahvovým pivem. Jen sehnat peníze.

O tom, že by měl mít nymburský pivovar něco jako svou výkladní skříň, se mluví a píše již nějaký pátek, tedy spíše rok. Ovšem nyní došlo k zásadnímu posunu.

Velkolepý projekt počítající například i s noclehem pro ty, kteří to u piva přepísknou, zhubl na přijatelnější formu. „Počítáme tedy s postřižinskou restaurací a podnikovou prodejnou," objasnil realističtější plány sládek Bohumil Valenta.

Z plánovaného nákladu 55 milionů se přepracováním projektu došlo na 25 milionů. Zřejmě se tato částka bude shánět lépe než její více jak dvojnásobek. „Přepracovali jsme původní projekt a začali shánět finance. Ovšem dotaci jsme nedostali a druhý velký sponzor nakonec také vypadl ze hry. Budeme se snažit samozřejmě najít finanční prostředky jinde," popsal trable kolem shánění peněz ředitel pivovaru Pavel Benák.

Ten tvrdí, že hospodu s produkcí kvalitního a stále častěji oceňovaného nymburského piva s prodejnou cítí jako velký dluh pivovaru.
„Komplex podnikové restaurace a obchodu bude 
v místech dnešní budovy 
u stánku. Půdorys zůstane, jen přistavíme patro," uzavřel ředitel Benák.