A co na nominaci říká sám Pavel Hlaváč? „Z nominace jsem překvapen, v naší krásné zemi je spousty lidí, co se snaží o rozvoj cestovního ruchu, a to zejména pracovnice v Turistických informačních centrech. Nominace je pro mě závazek k další spolupráci s aktéry cestovního ruchu v rámci Česka,“ řekl Nymburskému deníku Hlaváč.

Jeho konkurenty jsou skutečně silné a často i známé osobnosti. Mimo jiné i šéfkuchař Zdeněk Pohlreich, primátor Karlových Varů Petr Kulhánek nebo ředitelka pardubického letiště Hana Šmejkalová.
O vítězi však rozhodne pouze hlasování na zmíněném webu. Hlasování začalo v pátek 2. února a po prvním dnu byl Pavel Hlaváč dokonce na 1. místě s 29% hlasů! „Moje šance jsou malé, ale nikdy neříkej nikdy,“ komentoval svoji pozici Pavel Hlaváč, šéf Zlatého pruhu Polabí. Ten vykonává i další funkci. Je totiž také prezidentem Asociace Turistických informačních center.

Za co byl na mimořádné ocenění nominován? „Za osobní nasazení při prosazování podmínek pro činnost turistických informačních center. Za soustavnou péči o společnou platformu i kvalitu informačních center a spolupráci mezi turistickými regiony,“ píše se v oficiální nominaci.

Utkání 46. kola WSM ligy ledního hokeje se odehrálo 3. února v liberecké Home Credit areně. Utkaly se celky HC Benátky nad Jizerou a Rytíři Kladno. Na snímku je Jaromír Jágr.
Jágr začal show dokonale, pak zase zářil Nedvěd

Pro zajímavost: jaké důvody vedly organizátory k nominaci na Osobnost cestovního ruchu Zdeňka Pohlreicha? „Za přínos k popularizaci kuchařského řemesla. Za neúnavný boj o zvyšování kvality tuzemské gastronomie,“ vysvětlují organizátoři. Co na nominaci slavného kuchaře říká naše želízko v ohni? „Nominace kuchaře je zajímavá, ale jsou tam i jiné osobnosti, které se snaží o rozvoj cestovního ruchu.“
Jak tedy pro Pavla Hlaváče hlasovat? Stačí se dostat přímo na odkaz https://www.icot.cz/zvolte-osobnost-cestovniho-ruchu-roku-2017/.

Na něm je už k dispozici hlasování. Z každé IP adresy je možné hlasovat pouze jednou. Hlasování trvá pouze do 13. února! „Vítěz ankety Osobnost cestovního ruchu – Holiday World Award 2018 bude slavnostně vyhlášen během zahajovacího ceremoniálu veletrhu cestovního ruchu Holiday World 2018 ve čtvrtek 15. února,“ uvedli organizátoři.

V minulosti rozhodovala o udělení prestižního titulu odborná porota složená ze zástupců tuzemských profesních svazů a dalších profesionálů z různých oblastí cestovního ruchu. V letech 2016 a 2017 bylo hlasování porotců doplněno o souběžnou anketu na stránkách icot.cz, kde se mohla k zásluhám jednotlivých nominovaných vyjádřit odborná i široká veřejnost. „Letos poprvé jsme se při vyhlašování ankety rozhodli řídit výhradně zásadou „vox populi, vox Dei“ a využít vysoké návštěvnosti portálu icot.cz. Rozhodnutí je tak na vás,“ uvedli organizátoři.

KDO JE PAVEL HLAVÁČ

Zakládající člen organizace pro cestovní ruch Zlatý pruh Polabí o.p.s. – prezident Asociace turistických informačních center ČR ­ člen Asociace hotelů a restaurací ČR ­ iniciátor založení Celostátního kolegia cestovního ruchu v ČR ­ jeho koníčkem je cestování, lodě, vodní turistika.

Ilustrační foto.
Horní Počaply čekají dvě vzrušené debaty. Hlavně jednání o spalovně