Akce za 3,6 milionu korun včetně DPH, která komplikuje dopravu v centru obce, se 
oproti původnímu záměru trochu protáhla, ale na vině bylo zdržení při samotném výběrovém řízení. Původní termín dokončení byl stanoven na 30. září s předpokládaným začátkem stavby 1. července. Jenže k podpisu smlouvy mezi obcí a dodavatelskou stavební firmou došlo až 11. července 
a navíc příkazem Odboru životního prostředí mohlo dojít k vypouštění rybníka až začátkem srpna. Stavební firma tak převzala staveniště teprve 11. srpna a okamžitě se dala do díla. Stavebník následně požádal o prodloužení termínu předávky na 11. listopadu.

„Firma nyní pracuje i o víkendu, od rána do večera. Vyskytly se ale komplikace v obkládání výpusti kamenem. Přesto věřím, že do konce listopadu bude vše hotovo," řekla starostka Přerova nad Labem Darina Kocsisová.

Stavební firma v průběhu činnosti obci nabídla, že když už je rybník vypuštěn, zajistí odbahnění dna a odvoz vytěženého sedimentu na určené místo. Této možnosti ale obec nevyužila. „Požadovaná cena 300 tisíc korun bez DPH se nám zdála vysoká. Navíc bychom ji museli plně hradit z obecní pokladny a v rozpočtu jsme s takovou částkou nepočítali.Do budoucna plánujeme se Salvátorskému rybníku nadále věnovat a na odbahnění sehnat dotaci," uvedla starostka Kocsisová.

Už na právě probíhající akci byla obec finančně bita. Neboť část díla je na pozemku Českého rozhlasu, kterému doposud patří přerovský zámek. Protože rozhlas nepřistoupil včas k dohodě a nedodal potřebná vyjádření, musela adekvátní podíl na celém díle obec zaplatit ze svého, bez možnosti čerpat dotaci na celou stavbu.