Minulý pátek po osmé ráno přišla části obyvatel Nymburka první sms zpráva od nymburské radnice. Týkala se chystané odstávky elektřiny v některých ulicích. Přišla však pouze lidem, kteří v dotčených ulicích žijí. Právě adresný systém odesílání zpráv se však některým lidem nezamlouvá.

Svůj pohled na věc jasně vysvětlila jedna z Nymburaček. „Obecně je to samozřejmě výborný nápad a iniciativa radnice. Ale mrzí mě, že se nedozvím o mimořádných situacích na jiném konci města. Mám dceru ve školce a syna ve škole, starší rodiče ještě na jiném konci Nymburka. Chtěla bych vědět, když se něco bude chystat i v místech, kde jsou škola a školka, nebo bydliště mých rodičů. Nejen to, co se týká mé ulice," říká mladá žena.

Radnice upozorňuje na fakt, že adresné rozesílání zpráv je teprve ve zkušebním provozu a systém je možné upravit. „V rámci informačního systému je možné rozeslat zprávu o události pouze konkrétní skupině lidí z dotčené lokality. Samozřejmě můžeme vždy informovat všechny zaregistrované občany, to ukáže právě zkušební provoz,"řekl starosta Tomáš Mach.

Nová služba se těší hned 
v počátku značnému zájmu.
K pondělí 11. dubna se zaregistrovalo k odběru zpráv necelých šest stovek obyvatel města. „Celkem se o zasílání informačních SMS zpráv do nového systému města SMS Infokanál přihlásilo 574 občanů. Nejvíce z nich on-line, ale
i cestou sms a prostřednictvím papírového formuláře odevzdaného na podatelně městského úřadu," uvedla 
Olga Vendlová, mluvčí nymburské radnice.

Starostu zájem lidí o informovanost ohledně mimořádných událostí potěšila. „Těší nás zájem občanů o novou službu," konstatoval Tomáš Mach.

Zároveň radnice ještě jednou zdůrazňuje, že odběr zpráv je pro obyvatele města zdarma. Někteří se totiž částečně nechali zmást informací, která se objevila na stránkách města ohledně výběru dodavatele služeb. „Firma garantuje připojení ke všem operátorům, systém umožňuje rozesílání 3 000 sms za minutu včetně pevných linek. Pořizovací náklady činí 
9 500 korun. V měsíčním poplatku 950 korun je zahrnuto zaslání 650 sms bez dalších nákladů," píše se ve zprávě města. „Ovšem zmíněné náklady platí radnice. Pro všechny přihlášené odběratele je tato služba zdarma," zdůraznila mluvčí radnice.

Informační kanál radnice už několik let úspěšně funguje v sousedních Poděbradech. 
V lázeňském městě dostávají zprávy všichni obyvatelé bez rozlišení ulic.

Kromě uzavírek a odstávek energií poděbradská radnice informuje také o datech konání zasedání zastupitelů a zásadních setkáních s obyvateli například v poděbradském divadle.