Za poslední víkend přibyly zhruba dvě stovky nových případů. Covidu – 19 se naopak zbavilo 460 lidí. S tímto virem zemřelo na Nymbursku už 17 lidí. Páteční informace starosty hovořila o tom, že přímo v Nymburce bylo v druhé polovině uplynulého týdne nakaženo 149 lidí. Toto číslo však bude aktuálně už vyšší.

Ilustrační foto.
Při hře na sídlišti spadlo dítě ze žebříku. Utrpělo středně těžká zranění

V porovnání s okolními regiony nejsou tato čísla nijak mimořádná. Přes tisícovku nakažených hlásí většina středočeských okresů. Výjimkou je Rakovník a také Kutná Hora, kde však byla situace z celého kraje nejdramatičtější už v září. Nejhůře jsou na tom v celém regionu sousedé z Prahy východ, kde je k pondělku evidováno 2 149 nakažených. Srovnatelná s Nymburskem je situace v dalších sousedních regionech. Na Kolínsku registrují 918 nemocných, na Boleslavsku je to 1 321 případů.

Tak vysoká čísla středočeské regiony včetně Nymburska při jarní vlně zdaleka nedosahovaly. Zřetelné je to při pohledu na počet úmrtí s koronavirem. Zatímco po jarní vlně byla v našem regionu evidována 2, v současné době to je již zmíněných 17 úmrtí.