Předchozí
1 z 6
Další

Největšími lákadly budou v Nymburce populární závody dračích lodí v přístavišti pod hradbami. V Poděbradech se konají Slavnosti krále Jiřího. V rámci nich vyrazí v sobotu i historický průvod s Jeho veličenstvem po lázeňské kolonádě.

Příznivci méně okázalých akcí pak mohou vyrazit do Velkého Zboží na zdejší Hasičské slavnosti s oblíbenými soutěžemi ve štafetovém pití piva. Nejen příznivci street artu pak mohou zavítat na sobotní vyvrcholení akce Město = Galerie zakončené velkou párty v nymburských docích.

19. ročník DragonFest - přístaviště pod hradbami Nymburkpátek 9. června – sobota 10. června

Druhý víkend v červnu se historickým centrem opět rozezní dračí bubny. V pátek v podvečer se posádky opět utkají na delší trati s obrátkou pod kamenným mostem. V sobotu od brzkého rána se pak budou posádky rvát na sprinterské trati na délku nymburského přístaviště.

Velká divácká kulisa se očekává hlavně v sobotu. Po vyhlášení výsledku odpoledne pak následuje tradiční party na Špičce, při níž letos zahraje kapela Stíny.

Slavnost na dvoře krále Jiřího – lázeňská kolonáda a park Poděbrady
sobota 10. června 13 – 19 hodin

Historická slavnost bude zahájena průvodem, jenž vyrazí ve 13 hodin ze zámeckého nádvoří a odtamtud se družina v čele s králem Jiříkem vydá směrem na kolonádu. Na ní se příchozí budou moci zaposlouchat do tónů dobové hudby, zhlédnout ukázky řemesel a dalších zajímavých dovedností, jako například hod sekyrou, lukostřelbu či boj s meči.

Zájemci uvidí historické zbraně či ochutnají pokrmy středověké kuchyně. Děti si užijí jízdu na dřevěném ručně poháněném kolotoči a dospělí se mohou zastavit u stánku s medovinou.

Hasičské slavnosti – sportovní areál Velké Zboží
sobota 10. června 10 – 24 hodin

Do 11 hodin najede do areálu hasičská technika. V době od 11 do 12 hodin dojde k prezentaci družstev a populární štafetě 10 x 1 pivo. Pro děti bude připravena hasičská pěna.

Po poledni budou připraveny soutěže v požárních útoků. V rámci celého odpoledne se děti mohou bavit u programu s kocourem preventistou. Od 20 hodin začne taneční zábava s kapelou Magic Melody.

Město = Galerie – Graffity jam - areál doků v Nymburce
sobota 10. června od 11 hodin – neděle 11. června večer

Na místě se uskuteční kreativní workshopy pro veřejnost, možné i pro začátečníky. Současně bude znít i hudební produkce a konat se bude party během tvorby profesionálů i amatérů.

Hudebně se představí DJ´s Kobe a Pavel Aeling. Dále vystoupí NBK Produktion, Tma, Kabely a krabice. Vstup do areálu je na vlastní nebezpečí.

Zkrátka animace vol. 5 – kino Sokol Nymburk
sobota 10. června 14 – 20 hodin

Festival animovaného filmu pro malé i velké diváky přináší ve spolupráci v nymburskou produkční společností Maurfilm to nejlepší ze současné animované tvorby.

Od 14.00 workshopy a dílny
Vytvoř si vlastní animaci / deskové hry

Od 16.00 dětské projekce:
Zuza v zahradách / režie Lucie Sunková / 13 min.
Odpusť / režie Alžběta Mačáková Mišejková / 8 min.
Jáma / režie Markéta Kubátová / 9 min.
Máma má vždycky pravdu / režie Marie Urbánková / 7 min.

Od 18.00 večerní projekce:
Utéct / režie Jonas Poher Rasmussen / 93 min. / s komentářem Martina Vandase