Obyvatelé nymburského sídliště mohou jásat. Vyzvedávat peníze z bankomatu už za pár týdnů nebudou muset jezdit do centra města, nebo na okraj do hypermarketů. Radnice se dohodla s ČSOB a umístí přístroj z boku prodejny potravin vedle restaurace Skleník.

Bankomat vzniká v objektu Jednoty v ulici Letců R.A.F., tedy ve středobodu sídlišť. „Obyvatelé v těchto lokalitách měli doposud pouze omezené možnosti výběru hotovosti z účtů v okolí svého bydliště, například prostřednictvím pobočky České pošty. Za bankomaty museli docházet do centra Nymburka," ví radní Zdeněk Vocásek. Především on už několik let vedl jednání s několika bankovními domy o umístění bankomatu na sídlišti. V minulosti jsme psali o možnosti umístění přístroje na výdej peněz 
u pobočky pošty v areálu komplexu Dřevák. To se však nepodařilo.

„Radnice jednala o umístění bankomatu pro Sídliště 
a Jankovice několik let. Nyní jej společnost ČSOB instaluje a k dispozici by měl být do konce března," řekl Vocásek.

Podle jeho slov bylo rozhodující jednání s Jednotou o samotném umístění bankomatu. „Jsme rádi za strategické umístění na hranici sídlišť, tedy u Skleníku," uvedl radní a dodal, že bankomat by mohl být zprovozněn v závislosti na postupu prací na instalaci do konce března 2016.

Bankomat bude nonstop přístupný a město se na jeho provozu nepodílí. O umístění bankomatu v lokalitě nymburských sídlišť neměly banky dlouhodobě zájem.