V únoru letošního roku uplynulo 140 let od doby, kdy byla nemocnice vysvěcena jako Okresní nemocnice korunního prince Rudolfa v Nymburce. „I proto jsme se výročí rozhodli po těžkých covidových měsících oslavit. Poděkovat tak našim zaměstnancům a přizvat k tomu občany regionu. Ukázat jim práci, která je za námi, a plány do budoucna. To, že nemocnice je tu pro ně a Nymburk může mít zase nemocnici, na kterou je pyšný,“ uvedla Nela Gvoždiaková, jednatelka nemocnice.

Ze druhého dne oslav 550. výročí povýšení Poděbrad na město.
VIDEO, FOTO: Na poděbradské kolonádě se v rámci oslav utkali šermíři

Oslavy jsou naplánovány na čtvrtek 9. června. Příchozí se mohou těšit na výstavu fotografií z historie i současnosti nemocnice a na spoustu zajímavých zdravotnických stánků, u kterých budou zdravotníci měřit hladinu cukru v krvi, tlak nebo třeba určovat krevní skupinu. „Budeme učit správnou resuscitaci. Naši lékaři gynekologicko-porodnického oddělení si připravili zajímavé přednášky,“ doplnila mluvčí nemocnice Michaela Prchlíková.

V posledním roce se nemocnice výrazně zaměřuje na zkvalitnění stravy. Také to si budou návštěvníci ve čtvrtek moci vyzkoušet. K dispozici budou také dobroty od lokálních farmářů. Své služby nabídne nutriční poradkyně, která prozradí tipy, kde a jak začít se zlepšením stravování, ať už při zdravotních potížích nebo aby se člověk cítil jednoduše fit.

Z folklorního festivalu Polabská vonička.
PODÍVEJTE SE: Pod vodárnou se juchalo. Folklorní festival pobavil příchozí

Zájemci si budou moci prohlédnout hasičský vůz nebo vůz zdravotnické záchranné služby. Nejmenším dětem se budou se svým zdravotnickým programem věnovat studenti Střední zdravotnické školy v Nymburce. Pro ty, které zdravotnictví neláká, bude připraven skákací hrad a bublinkovač.

Po celou dobu akce je připraven hudební doprovod s exkluzivním hostem, kapelou Crossband.