Smutný konec hrozí na adrese bývalého fotbalového hřiště Polabanu Nymburk v ulici Maršála Koněva, kterému se mezi fanoušky a hráči léta říkalo 
U Plynárny.

TJ Lokomotiva odkoupila zpět pozemek v areálu hřiště, který patřil městu. „Je to ta část od vstupu na stadion 
k brance. Před lety tu město za starosty Ladislava Kutíka chtělo postavit zázemí pro hráče. Bohužel k tomu nedošlo," řekl předseda TJ Lokomotiva Nymburk Josef Fuksa.

Oddíl SK Polaban ukončil 
s TJ Lokomotivou Nymburk nájemní smlouvu k poslednímu srpnu. „Z tohoto důvodu TJ Lokomotiva nabídla městu pronájem fotbalového hřiště, kabin a tribuny za zajištění údržby pronajatého objektu. Nabídka na pronájem hřiště s příslušenstvím byla radou města odmítnuta, neboť město pro toto hřiště nemá využití a vlastní sportovní areál Veslák pronajalo k provozování společnosti Nymburská," vysvětlil postup města místostarosta Zdeněk Vocásek.

Shrnuto podtrženo. Nymburk nechce vrážet peníze do stadionu s historií, který nevlastní.

Město prodalo pozemek 
v areálu hřiště, který se skládá ze tří parcel, zpět TJ Lokomotiva Nymburk za 365 tisíc korun.

Občas lze mezi lidmi zaslechnout, že předseda Lokomotivy Josef Fuksa chce hřiště rozparcelovat a prodat. „Je to holý nesmysl, pan Fuksa nic nemá, ten areál je TJ Lokomotiva. Mně je to celé líto, takový konec jsem si nepředstavoval. Přesto jsme koupili traktůrek a plochu hřiště i okolí udržujeme," uvedl Fuksa.

Jisté však je, že slavný Polaban hraje na Vesláku, kde areál působí zatím na město spíše vesnicky. Schází tribuny, světelná tabule.

Ovšem zázemí tu mají fotbalisté na výši. To se samozřejmě s kabinami na starém Polabanu vůbec nedá srovnávat.

Klub si vše z areálu odvezl, to znamená světla, ampliony 
a další věci. Fotbalovému hřišti bývalého Polabanu tak zvoní hrana.

„Polaban se nechal slyšet, že nebude investovat do cizího majetku. A co mě nejvíc zamrzelo, že se sem už nikdy nechce vrátit," dodal předseda Lokomotivy.

Nymburská o.p.s. tedy provozuje fotbalový areál na Vesláku. Jejími členy jsou například také starosta Miloš Petera, ředitel technických služeb Jaroslav Radoň a další vysoce postavení lidé ve městě. Taková dohoda o provozování se tak mohla uskutečnit celkem snadno.

Samé plusové body pro oddíl Polabanu na novém hřišti na Vesláku jsou v tom, že tu mančaft ještě ani jednou neprohrál.