Jednou z nejdiskutovanějších investic je zejména mezi mladšími ročníky už několik let vybudování nového skateparku v lokalitě u hasičského hřiště vedle labské cyklostezky. V příštím roce už by se vyznavači skatu měli dočkat. S novým skateparkem by celá část lokality u hasičárny měla změnit svoji podobu. Jinak bude přeložena cyklostezka, úprav se dočkají i přilehlá sportoviště. Projekt skateparku je připraven už z dob minulého vedení radnice. To současné podmiňovalo jeho výstavbu dokončením sportovního hřiště u Tyršovy školy, což se letos stalo. Nový skatepark i s přeložením cyklostezky má vyjít na 7,1 milionu korun.

To však není nejdražší investice města pro příští rok. Tou je pokračování dalších dvou etap revitalizace jankovického sídliště, které vyjde na 20 milionů korun. Jen o milion menší náklady se předpokládají na další úpravy a investice v rámci nemocnice, která se má i díky evropským dotacím začít proměňovat ve velkém.

Zásah středočeských hasičů o Vánocích roku 2021.
Vánoce středočeských hasičů: požár za půl milionu korun i 19 dopravních nehod

Zajímavé věci by se také měly začít dít kolem zimního stadionu. Na opravy a provoz pro Ned Hockey je počítáno s investicí 1,5 milionu korun. Zásadnější peníze ale radnice chystá na samotné převzetí stadionu do svého vlastnictví (5,2 milionu) a vypracování projektové dokumentace (6 milionů) na zásadní rekonstrukci stavby, která je už několik let v neutěšeném stavu.

Dalšími milionovými investicemi bude vybudování korza v ulici Na Přístavě (5 milionů), přemostění na levobřežní cyklostezce u Labe (10 milionů), oprava mostků u Katovny (9,4), či mostku přes Lidušku v ulici Karla Čapka na sídlišti (9,1). Zásadní proměna čeká park poblíž ulice V Kolonii (8,5) a nemalé peníze půjdou také na opravy do škol a školek.

Vánoční zpívání v kostele svaté Markéty.
OBRAZEM: Městečtí si zazpívali koledy v kostele svaté Markéty

Část projektů však byla podobně jako loni přesunuta do takzvaného zásobníku investičních projektů. To potvrdil i starosta Tomáš Mach. „U nich hledáme další zdroje financování, tedy dotace a finanční příspěvky, a zároveň jsou připraveny v případě, že se neuskuteční ty, které jsou zahrnuty v rozpočtu. Věřím, že všichni zastupitelé budou nápomocni nejen při hledání dalších zdrojů financování investic, ale i dalších akcí,“ doplnil starosta.