Veslák na pravém břehu Labe se dočkal rekonstrukce dalších sportovišť. Od středy 3. června tak mohou jak sportovci, tak i široká veřejnost včetně rodin s dětmi 
z Nymburka a okolí využívat dva nové tenisové kurty a rovněž víceúčelové hřiště.

Sportoviště slavnostně otevřeli hejtman Středočeského kraje Miloš Petera, starosta Nymburka Tomáš Mach, ředitel Úřadu Regionální rady Střední Čechy Václav Chytil 
a ředitel Nymburské, o. p. s., která areál spravuje, Jaroslav Radoň.

Projekt Rekonstrukce sportovního areálu Veslák proběhl v březnu až květnu letošního roku. Celkové náklady ve výši 5 600 tisíc korun byly hrazeny z Regionálního operačního programu NUTS 2 Střední Čechy pod hlavičkou rozvoje měst podporou volnočasových aktivit. Město Nymburk se podílelo na financování projektu částkou 1 200 tisíc korun.

Nymburk touto akcí připomněl, že je držitelem titulu Evropské město sportu 2014 a že sport podporuje dlouhodobě 
a koncepčně, což připomněl starosta Nymburka před přestřižením pásky: „Snažíme se sportovní zázemí v Nymburce neustále zlepšovat a rozšiřovat, aby bylo dostupné dětem, seniorům i sportovcům. V plánu máme umožnit sportovní vyžití i lidem na druhé straně města, na sídlišti, a to vybudováním sportoviště u školy R. A. F.," řekl Tomáš Mach.
„Za rekonstrukci areálu Veslák jsem rád také proto, že je situován přímo u labské cyklostezky, která je velmi frekventovaná a pohybuje se zde mnoho sportovců. V této souvislosti mohu potvrdit, že se tato stezka bude prodlužovat o úsek z Poděbrad do Pňova a dále k přívozu v Osečku," uvedl širší souvislosti Miloš Petera.

Nová hřiště navázala na modernizaci sportoviště, která začala před třemi lety vybudováním nového zázemí 
s šatnami, toaletami a tribunou. „Budeme pokračovat 
v rozšiřování sportovního areálu a zlepšování služeb. Motivuje nás k tomu zájem sportovců i rodičů s dětmi, kteří využívají sousední dětské hřiště," přibližuje další možný rozvoj Vesláku jeho správce Jaroslav Radoň.