V loňském roce zástupci Kapky naděje přivezli dary pro nymburskou porodnici hned několikrát. Věnovali 10 novorozeneckých polohovacích lůžek nebo 200 kusů respirátorů FFP2 v době, kdy jich byl zoufalý nedostatek. „Zcela upřímně děkujeme Kapce naděje za její trvalou přízeň našemu porodnickému oddělení v uplynulém roce. Hodnota darů se vyšplhala k neuvěřitelné celkové částce 487 650 korun,“ uvedla vrchní sestra Lenka Komárková.

Kromě jmenovaného pořídili a přivezli také čističkou vzduchu, která svým filtračním výkonem zbavuje ve vytížené gynekologické ambulanci místnost od škodlivých virů, bakterií a prachových částic.

Oddělení pro pacienty s covid-19 v Nemocnici Nymburk.
Bez příkras! Sestra zveřejnila klip z covidového oddělení nymburské nemocnice

A velkou radost udělal i nový kardiotokograf. Tento přístroj snímá srdeční činnost plodu, děložní činnost, pohyby plodu. „Přístroj současně snímá tep maminky, její saturací kyslíku v krvi a dle potřeby i měří krevní tlak matky. Kardiotokograf má možnost další nadstavby, a to bezdrátové monitorování, které personálu dává možnost sledování plodu bez nutnosti připoutání maminky k monitoru prostřednictvím kabelových sond,“ vysvětlila vrchní sestra.

Pomáhat bude nadace i letos. Získáním bezkabelového zařízení systému Avalon CL a bezkabelových, voděodolných sond, které přislíbila v tomto roce zakoupit Kapka naděje, maminky získají větší možnost volného pohybu v průběhu porodu bez nutnosti jeho omezování. Což je také častý dotaz maminek, které se do nymburské nemocnice k porodu chystají. Maminky tím získají více volnosti v pohybu a zároveň personál bude mít přehled o tom jak se daří miminku v děloze během porodu. „Kapka naděje se pro nás stává vlnou radosti, pokory a vděčnosti. Když při vás stojí tým lidí, na který se můžete opakovaně spolehnout, tak je to splněný sen,“ konstatovala vrchní sestra Lenka Komárková.