Odvodnění náměstí, rozšíření zeleně, nové parkovací plochy, veřejné osvětlení a zastávka autobusu. S tím vším počítá nový projekt úpravy náměstí v Křinci. Půjde o kombinaci asfaltových a betonových ploch a plochy zeleně.

Podle starosty Křince Milana Moce se bude současně také řešit koridor pro pěší, včetně nového přechodu pro chodce od restaurace k cyklistické prodejně. „Křinecké náměstí je tak nešťastně řešeno svými křižovatkami, že nemáme prostor, kde vybudovat oficiální bezpečný přechod pro chodce. Na křižovatce od Mečíře se stala asi před dvěma měsíci velice vážná dopravní nehoda, při které auto srazilo ženu, která je dodnes na rehabilitaci," uvedl Milan Moc s tím, že Křinečtí připravují úpravu křižovatky. Mělo by zde vzniknout klasické „téčko", které křižovatku zpřehlední. „Komunikace patří Středočeskému kraji, ale už jsme zahájili jednání s krajskou údržbou silnic v rámci projektu, který je zaměřen na bezpečnost na silnicích, aby financování nebylo na obci," vysvětlil starosta.

V současné době má křižovatka tvar jakéhosi kruhového objezdu a řidiči, kteří zde jedou poprvé, vlastně pořádně neví, kudy mají odbočit, protože středový ostrůvek zeleně je možné objet ze dvou stran. „Máme podporu policie, našli jsme společnou řeč i se Středočeským krajem, s vedoucím odboru dopravy. Nová křižovatka by měla vyústit kolmo do náměstí. My připravíme projekt, ve kterém už bude začleněn i přechod pro chodce 
z jedné strany náměstí na druhou," dodal starosta Moc.