Podle výkonného ředitele OAD Martina Pípala nebyly linky vybrány náhodou. „Nové kloubové autobusy nasazujeme na vybrané linky, kde se v poslední době výrazně zvýšil počet cestujících,“ uvedl Pípal.

Všechny vozy měří 18 metrů, mají klimatizaci a jsou plně nízkopodlažní. „Zajistí se tak úplná bezbariérovost a usnadní se nástup i výstup starším lidem a maminkám s kočárky,“ uvedl Miroslav Slaný, mluvčí OAD Kolín. Nové kloubové autobusy pojmou 51 sedících a 91 stojících cestujících. Kromě toho se v nich nachází plošina a dvě speciální místa pro vozíčkáře nebo pro přepravu kočárků.

Drážní hasiči zavítali do školky v Ostré.
Děti z Ostré si vyzkoušely hasičskou výstroj

Vybaveny jsou vnějšími i vnitřními informačními panely pro snazší orientaci cestujících. Vnější LED panely jsou vpředu, vzadu a dva boční po stranách. Tři vnitřní LCD panely zobrazují informace o zastávkách, tarifním pásmu a času, do budoucna ukáží i návazné spoje. Odbavovací systém umožňuje platbu bezkontaktní bankovní kartou nebo čtení jízdenky z mobilní aplikace přes QR kód. Autobusy jsou v červeno – modro - bílém provedení, kterým naznačují svou příslušnost k systému Pražské integrované dopravy.

Budova radnice v Lysé nad Labem.
Lysá se chce stát chytrým městem
Při vážení nákladních aut a kontrolách jejich řidičů používá středočeská dopravní policie automobil, který v září 2018 převzala jako dar od kraje.
Policii kraj koupí další vozidlo pro kontroly kamionů