Starosta Karel Otava nyní zveřejnil informaci, že podle projektu se na části nadjezdu směřující právě k této nové křižovatce bude jezdit maximálně třicítkou. Podle jeho slov je současná podoba křižovatky důsledek toho, že se na místo nevešel původně plánovaný kruhový objezd.

V minulém týdnu byl na stavbě nadjezdu uskutečněn 30. kontrolní den. Dokončovací práce jsou podle zjištění v časovém harmonogramu a samotný nadjezd včetně křižovatky u Litole bude otevřen začátkem září. „V současné době začíná montáž zábradlí a schodiště ze strany od Lysé i Litoli, jako tomu bylo u původního nadjezdu. Chystá se také pokládka asfaltové živice,“ uvedl starosta Karel Otava.

Návrhy je možné si prohlédnout na lyské radnici.
V Lysé hlasují pro nejlepší návrh na obnovu koupaliště

Jenže křižovatka na straně Litole je trnem v oku řadě místních. Silnice k ní vedoucí jsou úzké a podle některých budou ohrožovat bezpečný provoz. Podle starosty je však křižovatka vybudována podle všech příslušných norem.

„V místech, kde je přechod pro chodce, nesmí být vozovka širší než sedm metrů. V opačném případě by na místě musely vyrůst ostrůvky. Křižovatka je nyní postavena podle daného projektu. Z nadjezdu budou vozidla k ní sjíždět maximální rychlostí 30 kilometrů za hodinu,“ konstatoval starosta.

Zároveň připomněl, že křižovatka byla původně projektována jako kruhový objezd. Ten se však do uvedeného místa údajně nevešel.

Ilustrační foto.
Samolepka 'Děti v autě' vaši záchranu neurychlí