Již 25. ročník výstavy stavebních materiálů a technologií Stavitel se tematicky soustředí na stavbu, rekonstrukce a udržování rodinných domů či bytů. „Prezentovat se budou firmy z široké škály oborů souvisejících se stavebnictvím. Odborníci poskytnou informace o dotačních programech a úsporách energie,“ uvedl manažer výstavy David Skála.

Na výstavě najdou informace všichni, kdo se chystají rekonstruovat, stavět nebo upravovat dům či byt a hledají úsporný a účinný způsob údržby. Odborníci budou poskytovat konzultace, představovat materiály a poradí, jak kvalitně a levně postavit dům. Nabídka technologií zahrne i dřevostavby, nízkoenergetické stavby a pasivní domy.

Prezentovat se budou firmy v jednotlivých oborech od stavebních a izolačních materiálů, povrchových úprav, odvětrávání, přes podlahy, dlažby, obklady, vytápění, sanitu, kuchyně, až po střechy, komíny, zámkové dlažby, zahradní prvky, studny, čističky a bazény. Návštěvníci se seznámí také s možnostmi rekonstrukce a výměny oken či interiérových a vstupních dveří či vrat a s náměty pro architekturu a stavbu plotů.

Odborníci poradí i s žádostí o dotaci Nová zelená úsporám. Jde o dotační program zaměřený na úspory v oblasti energií a na rozšíření energie z obnovitelných zdrojů v rodinných domech.

Soundtrack Poděbrady.
Hudebnímu festivalu v Poděbradech chtějí radní opět poslat čtyři miliony

Kromě Stavitele čekají na příchozí také stroje. A to v rámci výstavy Ligna Bohemia. Již o 16. ročník mezinárodní výstavy strojů, nástrojů, zařízení a materiálů pro dřevozpracující průmysl. Výstava je zaměřená na dřevoobráběcí stroje, truhlářské nářadí, spojovací materiály a další technologie pro zpracování dřeva. Každoročně se jí účastní přední výrobci v oboru. Představí se v hale C.

Trojici výstav pak doplní Řemesla. Bude přitahovat budoucí učně a jejich rodiče, kteří se budou moci seznámit s náplní výuky jednotlivých škol v regionu. Poznají nabídku učebních a maturitních oborů z více než třiceti škol z celé republiky.

Výstava Řemesla je pořádána ve spolupráci s Krajskou hospodářskou komorou Střední Čechy. Instituce přiblíží studium ve škole, pochlubí se svými výrobky, které nabídnou k ochutnání i prodeji a také poskytnou své služby veřejnosti. Pořadatelé se chtějí zaměřit především na perspektivu technických oborů, kde zaměstnavatelé dlouhodobě volají po kvalifikovaných absolventech.

Příchozí se mohou těšit i na módní přehlídku studentů Střední školy oděvního designu v Lysé nad Labem, barmanskou show a další vystoupení žáků a studentů středních škol. Cech instalatérů ČR organizuje v rámci výstavy soutěž žáků SOŠ a SOU oboru instalatér.

Výstavy trvají od čtvrtka do soboty, vždy od 9 do 17 hodin.

Městské stránky jsou laděny v oficiálních barvách města - červené a bílé.
Město Nymburk má nejlepší webové stránky v kraji!